Robbert Rodenburg speelt in The Passion de rol van ongelovige Thomas.
Robbert Rodenburg speelt in The Passion de rol van ongelovige Thomas. Remko Modderkolk | Swirl Studio

Ook ongelovige Tomas in The Passion

8 februari 2024 om 08:51 Evenementen The Passion 2024

ZEIST De veertiende editie van The Passion krijgt een extra hoofdrol. KRO-NCRV belicht voor het eerst het Bijbelse personage van de ongelovige Tomas in het paasverhaal. De ongelovige Tomas benadrukt in het verhaal de menselijke neiging om te twijfelen. Iedereen komt wel eens voor de keuze te staan om te kiezen tussen gevoel en verstand. Tomas behoort tot een van de discipelen van Jezus en wordt in de komende editie gespeeld door presentator Robbert Rodenburg.

Robbert is bekend van zijn online serie Open Kaart en zijn rollen in o.a. Brugklas en SpangaS en hij won in 2021 Expeditie Robinson. Robbert is voor het eerst te zien tijdens het grote live-evenement in Zeist als onderdeel van de groep discipelen en krijgt samen met Petrus en Maria Magdalena een grotere rol tijdens The Passion Hemelvaart op vrijdag 10 mei.

Tomas was een van de twaalf discipelen van Jezus. Hij is degene die weigert te geloven dat Jezus na zijn kruisiging nog leeft. Tomas wil tastbaar bewijs voordat hij in de opstanding van Jezus kan geloven. “Eerst zien, dan geloven”, zo kunnen de woorden van hem uit het Bijbelverhaal worden samengevat. Zo komt hij bekend te staan als de ‘ongelovige Tomas’.

,,Bij de eerste editie van The Passion stond ik op het plein in Gouda en ook daarna heb ik elke editie gekeken. Dat ik nu ben gevraagd voor deze specifieke rol vind ik niet alleen heel leuk, maar eigenlijk ook heel toepasselijk. De twijfel van de ongelovige Tomas past ook bij mij persoonlijk. Nog steeds ben ik iemand die heel erg zoekt naar waar ik wel of niet in geloof. En ook persoonlijk heb ik veel vragen. Meedoen aan The Passion is een mooie kans om weer eens opnieuw te kijken naar het geloof en hoe dit bij mij past’’, aldus Robbert Rodenburg.

The Passion vindt plaats op donderdag 28 maart, in Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie