Het podium voor The Passion komt op de Dorpsstraat en Het Rond.
Het podium voor The Passion komt op de Dorpsstraat en Het Rond.

Centrum van Zeist op slot voor The Passion

23 februari 2024 om 21:49 Evenementen The Passion 2024

ZEIST Het podium voor The Passion wordt opgebouwd op het kruispunt van de Dorpsstraat en Het Rond. Op de dag van de uitzending - donderdag 28 maart - zijn daarom een aantal straten in het centrum niet toegankelijk. 

Maar ook de dagen daarvoor is er al het nodige te merken van de voorbereidingen op het evenement. Vanaf 21 maart zijn de parkeergarages van Figi en het gemeentehuis niet meer te gebruiken en dat geldt ook voor een deel van het parkeerterrein bij het Slot. De Lageweg wordt tot en met 3 april ingericht voor openbaar vervoer in twee richtingen, en autoverkeer kan in die periode over de busbaan rijden. De gemeente meldt: ,,voor een veilig verloop van het evenement is een groot deel van Zeist in aanloop naar en op 28 maart afgesloten voor verkeer’’. Welke straten zijn afgesloten in de dagen voor The Passion heeft de gemeente nog niet bekendgemaakt, en ook niet wanneer de opbouw van het podium precies start.

Op de dag zelf moet iedereen met de fiets of te voet komen. Op het parkeerterrein aan de Kerkweg komt een tijdelijke fietsenstalling. 

Op de dag zelf rijden er gratis pendelbussen vanaf station Driebergen-Zeist richting het centrum, van 17.00 tot 23.30 uur. Vanaf de uitstaphalte wordt de looproute met borden aangegeven. 

Meer weten? Lees dan ons The Passion-dossier met nieuws en achtergronden op https://www.denieuwsbode.nl/the-passion-2024

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie