Robert ten Brink en Edwin uit Zeist.
Robert ten Brink en Edwin uit Zeist. VriendenLoterij Miljonairs

Edward uit Zeist wint 16.000 euro bij VriendenLoterij Miljonairs

31 maart 2024 om 07:55 Evenementen

ZEIST Edward uit Zeist speelde maar liefst 16.000 euro bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. Zaterdagavond was bij RTL 4 te zien hoe hij dit bedrag won op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink.  Edward heeft zijn vrouw bij zich als steun en toeverlaat. Het stel heeft twee twintigers samen. Hun zoon zit in Michigan en speelt daar semiprofessioneel voetbal aan de universiteit.


Edward slaat zich haast moeiteloos door de eerste vragen heen. Zodra hij de vraag voor 16.000 euro goed beantwoordt, zegt Robert: “Daar kun je nog een paar keer van naar Amerika!” Edward: “Ik denk dat mijn vrouw de tickets al aan het boeken is.” Uiteindelijk is 16.000 euro het bedrag dat hij mee naar huis neemt.

SPANNENDSTE STOEL VAN NEDERLAND


Tijdens VriendenLoterij Miljonairs nemen verschillende kandidaten plaats tegenover Robert ten Brink. Om 1 miljoen euro te winnen moet de deelnemer 15 vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag.
De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, een tweede kans en de mogelijkheid om een vraag te verwisselen voor een andere.

 VriendenLoterij Miljonairs wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 4 mei elke zaterdag vanaf 21.40 uur bij RTL 4 te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie