Pianist Wouter Harbers.
Pianist Wouter Harbers. Frans-Jan Snoek

Koffieconcert in Zeist: Stabat Mater van Pergolesi in Torenlaan Theater

28 februari 2022 om 07:57 Lokaal/Evenementen

ZEIST Woensdagochtend 2 maart bent u van harte welkom in het Torenlaan Theater, voor een 

koffieconcert van pianist Wouter Harbers. Samen met twee topsolisten voert hij het Stabat Mater van Pergolesi uit.


De musici nemen u denkbeeldig mee naar naar de Dom van Napels op Goede Vrijdag, 30 maart 1736: tot nu toe wordt hier elk jaar het ‘Stabat Mater’ van Scarlatti uitgevoerd. De 26-jarige componist Giovanni Battista Pergolesi heeft echter een nieuwe versie geschreven, die vandaag in première gaat.

Beroemd filosoof


Het begin is meteen raak, er vloeien tranen bij tal van luisteraars. De beroemde filosoof Rousseau beschrijft de opening van dit meesterwerk zelfs als “het beste en ontroerendste duet dat ooit uit de pen van een componist is voortgekomen.”

Een drama


Een groter compliment kan Pergolesi zich niet wensen. Maar hij krijgt het niet meer mee: Pergolesi overleed twee weken voor de eerste uitvoering aan de gevolgen van tuberculose, terwijl hij nog maar 26 was. Bijna 286 jaar later wordt dit meesterwerk uitgevoerd in het Torenlaan Theater te Zeist! Wees erbij, laat u raken…

De solisten


Wendeline van Houten vertolkt de sopraanpartij, Marianne Selleger studeerde o.a. bij de beroemde dirigent Nikolaus Harnoncourt in Salzburg; zij vertolkt de altpartij. Wouter Harbers begeleidt beide solisten en licht de muziek toe.

Koffie vanaf 10:00 uur, het concert start om 10:30 uur en duurt ongeveer een uur. Hartelijk welkom, kaarten a 17,50 euro (incl. koffie) verkrijgbaar via www.koffieconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie