De jazzvernieuwers.
De jazzvernieuwers. Eigen foto

Roemruchte jazzvernieuwers in Beauforthuis

31 juli 2022 om 11:13 Evenementen

AUSTERLITZ Op zondag 7 augustus, 18.30 uur. staat Instant Composers Pool – de roemruchte jazzvernieuwers- in het Beauforthuis in Zeist. Han Bennink, Guus Janssen, Ernst Glerum, Ab Baars, Michael Moore en meer ...

55 Jaar geleden stond Han Bennink met pianist/componist Misha Mengelberg aan de wieg van het ICP Orchestra. Mengelberg overleed in 2017, maar zijn composities worden door de vrijwel vaste bezetting springlevend gehouden.

AVANT GARDE Op 7 augustus speelt ICP in het Beauforthuis, dat er zijn reputatie onder jazzliefhebbers mee hoog houdt: met ICP staat de avant garde in het spotlicht. Op 22 augustus is er dan weer jazz voor een breder publiek met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. 

Koop kaarten via beauforthuis.nl.

De Instant Composers Pool (ICP) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek en blijft met een nieuwe generatie – en Guus Janssen als pianist – een belangrijke kracht op het muzikaal gebied. Een unieke kans om dit orkest te horen, want zij hebben hun werkzaamheden vooral verlegd naar het buitenland.


Zondag 7 augustus, 18.30 u
ICP de roemruchte jazzvernieuwers


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie