Willem Harold Boog.
Willem Harold Boog. Eigen foto

Festival dertig jaar orgelconcerten Zeist

25 augustus 2022 om 06:16 Evenementen

ZEIST De internationale serie orgelconcerten in de Zeister Oosterkerk bestaat dit jaar dertig jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal wordt de editie van 2022 extra bijzonder. Van 30 augustus tot en met 10 september wordt er namelijk een Vlaams-Nederlands Orgelfestival georganiseerd in Zeist. 

Op drie locaties (de Oosterkerk aan de Woudenbergseweg, de Oude Kerk aan de Dorpsstraat en de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Bergweg) geven zes gerenommeerde organisten uit Vlaanderen en Nederland masterclasses, orgelconcerten en lezingen.

DRIE STROMINGEN De eerste week staat in het teken van masterclasses en orgelconcerten die daar op aansluiten. Ben van Oosten (Den Haag) behandelt de Frans Romantische Orgelkunst, Ignace Michiels (Brugge) de Vlaams Romantische Orgelkunst en stadsorganist Willem Harold Boog uit Zeist heeft het over de Hollandse Koraalkunst en Hendrik Andriessen. 

LEZINGEN In de tweede week van het Festival worden orgelconcerten met lezing gegeven. Luc Ponet (Tongeren) speelt werken uit de Vlaams-Barokke orgelkunst en Johan Hermans (Hasselt) behandelt de Vlaams Romantische Orgelkunst. Willem Harold Boog en musici van het KunstenHuis Idea geven een ‘plusconcert’ met muziek van Sweelinck tot Franck en Wybe Kooijmans (Naarden) tenslotte speelt rondom het thema ‘De Hollandse koraalkunst - net even anders’. Bij deze concerten wordt ook een toelichtende lezing gegeven, door Luc Ponet, musicoloog dr. Frits Zwart en prof. dr. Hans Fidom.

FINALE De ‘Grande Finale’ is op zaterdag 10 september in de Oosterkerk. Tijdens dit concert kunt u onder andere luisteren naar twee orgels, vierhandig orgelspel, organisten uit Vlaanderen & Nederland, de Vlaamse componist Lemmens, een presentatie over ‘Jan Zwart en zijn idealen’ en een aantal bijzondere verrassingen.

Wie les wil hebben van Ben van Oosten, Ignace Michiels of Willem Harold Boog kan zich aanmelden via het e-mailadres boogwhb@gmail.com. Dat is ook het adres voor meer informatie en tickets.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie