Liek Mulder
Liek Mulder Eigen foto

Lezing over ontdekkingsreizigers

30 januari 2023 om 21:30 Evenementen

ZEIST Op woensdagmiddag 8 en 22 februari zal Liek Mulder vertellen over ontdekkingsreizen en ontdekkingsreizigers die de wereld en de wereldgeschiedenis hebben beïnvloed en sporen hebben nagelaten die ook anno 2023 nog zichtbaar zijn.

COLUMBUS Wat dreef bijvoorbeeld de negentiende-eeuwse Alexandrine Tinne om het onbekende Afrika te verkennen? Of Christoffel Columbus die met zijn ontdekking van Amerika de geschiedenis van dat continent onvoorstelbaar beïnvloedde? 

DOCENT Liek Mulder werkte bijna veertig jaar als docent geschiedenis en maatschappijleer aan diverse middelbare scholen. Sinds begin jaren tachtig schreef hij een groot aantal publicaties voor het geschiedenisonderwijs en het grote publiek. 

OORLOGSDOSSIERS In 2014 begon hij samen met Anne Doedens de reeks Oorlogsdossiers, boeken over oorlogen, uitgegeven door de WalburgPers in Zutphen. Inmiddels verschenen tien delen.  

AANMELDEN Deze lezingen vinden plaats in het Walkartcentrum, Kerkweg 19 in Zeist. Tijd: woensdag 8 en 22 februari 14.30 tot 16.00 uur. Kosten: € 16,00 voor de twee middagen (voor leden en vrienden van de Walkartgemeenschap €10,00). U kunt zich opgeven bij Ineke Krediet, tel. 030 6923828 of via de contactpagina van de website www.walkart.nl.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie