Afbeelding
William Rutten

Gerda (65) uit Zeist doet mee aan Restaurant Misverstand

19 oktober 2022 om 12:53 hartenziel

ZEIST De 65-jarige Gerda uit Zeist is een van de acht relatief jonge mensen met dementie die worden gevolgd in het derde seizoen van Restaurant Misverstand met Johnny de Mol.  

Onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw gaan zij tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk. Voor alle deelnemers geldt dat zij sinds hun diagnose anders naar hun toekomst kijken. Feit blijft dat zij zo lang mogelijk actief willen meedoen in de samenleving én willen laten zien wat er ondanks de ziekte allemaal nog wél kan. Het derde seizoen is sinds woensdag 12 oktober 6 weken lang te zien op SBS6 om 20.30.


DEELNEMER GERDA Ook Gerda gaat aan de slag in Restaurant Misverstand, ze is wellicht de meest actieve persoon die ooit meedeed. Ze wil gewoon álles doen wat zij nog kan en haar lichaam en hersenen actief houden. Gerda heeft een voorloper van vasculaire dementie: Cognitief Vasculair Impairment. 

FINANCIEEL DIRECTEUR De van oorsprong Vlaamse heeft altijd haar mannetje gestaan met een carrière als onder andere financieel directeur. Ook nu is stil zitten niets voor haar. Zo zingt zij in een pop/rock koor, zit ze in een sambaband, tennist ze en nog veel meer. Haar iPad helpt met het organiseren van alle clubjes en activiteiten. Gerda woont alleen met haar drie honden. Hen uitlaten is een dagelijkse uitdaging, maar zorgt ook voor beweging én sociaal contact.

JOHNNY DE MOL De buitenwereld weet vaak niet precies wat dementie inhoudt. Johnny de Mol laat op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken samenhangen met dementie. Na de diagnose voelen veel mensen met dementie zich aan de kant gezet. Prof. Dr. Marjolein de Vugt laat in deze serie zien hoe we mensen met dementie zo goed mogelijk kunnen blijven betrekken. “Als je kijkt naar wat er nog wél kan is er vaak meer mogelijk dan je denkt.” Het programma wordt gemaakt in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland.

Restaurant Misverstand is sinds 12 oktober zes weken lang elke woensdag op SBS6 om 20.30 uur te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie