Afbeelding
Stichting Slotbier Zeist

Proosten met Zeister bier op basis van Zeister druiven

9 december 2022 om 07:13 hartenziel

ZEIST De Stichting Slotbier op Zeist lanceert op 10 december het Slotbier Chambière. Een ambachtelijk bier met naast granen, gisten en hoppen ook witte druif. 

Een Champagne Bier waar tijdens de feestdagen goed mee geproost kan worden. Het Slotbier  Chambière is gebrouwen in Zeist en lokaal verkrijgbaar.

WIJNGAARD Voor dit unieke speciaalbier heeft de Stichting de samenwerking opgezocht met de wijngaard Beek en Royen in Zeist. De druivenschillen van de Souvignier Gris die op deze wijngaard worden gekweekt zijn gebruikt om een bier te brouwen. Door de twee schijnbaar tegenovergestelde werelden van bier en wijn met elkaar samen te voegen, is ontdekt dat deze twee heel goed samengaan. Het eindresultaat is een feestelijk bier met een licht bubbeltje. 

PROEVERIJ Op vrijdag 17 december vanaf 15.00 uur is het nieuwe Slotbier Chambière te proeven bij slijterij Ossendrijver. En ook bij De Proeftafel is het mogelijk die dag dit bier te proeven. 

ROTARY OP SEYST Samen met de Rotary op Seyst worden unieke eigen bieren naar de lokale slijterijen en direct aan de consument gebracht. De volledige netto opbrengst gaat naar het lokale goede doel: voor de jeugd in Zeist de wereld een beetje mooier maken.

Meer informatie op www.slotbier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie