Afbeelding
Eigen foto

Rondleiding Gilde Zeist: De Zonnekoning op bezoek

18 juli 2022 om 07:23 Historie

ZEIST Gilde Zeist biedt een rondleiding over het bezoek van de Zonnenkoning aan Zeist; tien dagen uit het rampjaar 1672 met grote gevolgen. 

Van 1-10 juli 1672 verbleef Lodewijk XIV met een groot leger in Zeist. Daarvan is weinig meer te zien. Maar de gevolgen van zijn verblijf waren groot. Gidsen van Gilde Zeist nemen u mee op een rondwandeling. Zij vertellen het verhaal over het verblijf van de Franse Koning in het jaar 1672, dat bekend is geworden als het rampjaar. 

HEFTIGE PERIODE Wat deed Lodewijk XIV, de Zonnekoning, hier in Zeist? Hoe zag Zeist er toen uit? Hoe heeft ons toen nog zo kleine dorp deze heftige periode doorstaan?  Welke rol speelde Willem Adriaan van Nassau, de stichter van Slot Zeist in dit geheel? 

GAAT U MEE? De rondleiding wordt op de volgende data gehouden: vrijdag 22 juli 19.00 uur;vrijdag 12 augustus 19.00 uur; vrijdag 16 september 14.00 uur. Deelnemers hoeven zich niet vooraf op te geven. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50. Kinderen betalen € 1,-.

OUDE KERK De rondleiding start bij de Oude Kerk, 1e Dorpsstraat 1, Zeist.De rondleiding kan ook worden aangevraagd voor andere data. Zie voor de aanvraagprocedure de website: www.gildezeist.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie