Beeldend kunstenaar Marleen Kop in haar schildersatelier Art Studio Marlene.
Beeldend kunstenaar Marleen Kop in haar schildersatelier Art Studio Marlene. (c)

Art Studio Marlene nieuw aan de Slotlaan in Zeist

12 mei 2023 om 07:48 Kunst

ZEIST Beeldend kunstenaar Marleen Kop (27) opent haar Art Studio Marlene op de Slotlaan 192 voor het publiek op vrijdagavond 12 mei. Belangstellenden zijn welkom vanaf 16.00 uur.

‘Mensen’. Die zie je terug op alle schilderijen in het ruime en lichte winkelpand. ,,Mijn thema’s zijn maatschappelijk: feminisme en seksualiteit. Ik wil alles heel mooi neerzetten zodat het krachtig overkomt. Lichamen zijn maar lichamen; het zakje vlees waarin we geboren zijn.’’

Marleen doorliep de Vrije School, de vooropleiding van ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, en besloot daarna psychologie te gaan studeren. Ze is recent geslaagd voor haar bachelor en besloot het roer om te gooien. Niet verder studeren, maar doorgaan als kunstenaar en daarnaast te zijner tijd op zoek naar een baan als voorlichter. 

Voorlopig mag ze tot eind augustus gebruik maken van het winkelpand waar eerder Simon Lévelt was gevestigd en dat is heel prettig. Een deel van haar doeken is 1.70 x 1.70 cm.; niet een formaat dat je gemakkelijk neerzet in een bescheiden woonkamer. ,,Misschien blijf ik langer, als er niet eerder een echte huurder is gevonden en het me wordt gegund. En anders? Dan zoek ik een volgende plek.’’

Zoenende vrouwen, naakten, mannen en vrouwen de niet per se voldoen aan het laatste modebeeld. Marleen schildert ze allemaal. Ze werkt met acryl op canvas en verwerkt af en toe glitters en bladgoud in haar werk, maar maakt ook lijntekeningen in krijgt en potloodtekeningen. De prijzen van de werken lopen net zover uiteen als de technieken die ze gebruikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie