Oproep Buddy to Buddy Zeist
Oproep Buddy to Buddy Zeist stichting Buddy to Buddy Nederland

Gezocht: Nederlandse buddy’s voor vluchtelingen en statushouders in Zeist

10 februari 2024 om 12:06 Lokaal Deel je nieuws

Een praatje maken, samen eten, naar een sportclub, feestdagen vieren: we hebben het allemaal nodig om ergens te aarden en mee te doen. Het lijkt zo simpel, maar het gaat niet altijd vanzelf. Het concept van stichting Buddy to Buddy faciliteert daarom gelijkwaardig, vriendschappelijk contact tussen Nederlanders en nieuwkomers in Nederland. In een samenleving waarin we maximaal van elkaar mogen verschillen, maar tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn. 

Matchingdiner 28 februari

De eerste matchingronde in Zeist start op woensdag 28 februari met een feestelijk matchingdiner in het Beauforthuis te Austerlitz. Hier ontmoeten de gekoppelde buddy’s elkaar voor het eerst. Iedereen kan meedoen: jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn. Buddy’s worden voor de duur van vier maanden aan elkaar gekoppeld, op basis van gemeenschappelijke interesses en eigenschappen. Daarnaast organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten voor alle buddy’s van de matchingrondes. Ze openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Soms blijft het daarbij, soms is er een stevige basis voor een langere vriendschap ontstaan en soms sluiten buddy’s zich aan bij de community om nog meer mensen te ontmoeten. Alle uitkomsten zijn goed genoeg en hebben in ieder geval een bijdrage geleverd aan verruimde blikken naar elkaar.

Gezocht: Nederlandse buddy’s
Inmiddels hebben genoeg nieuwkomers zich aangemeld op zoek naar een gezellige Nederlandse buddy. Er zijn nog een paar plekjes vrij voor de eerste matchingronde! Via de website www.buddytobuddy.nl/zeist kun je je gemakkelijk aanmelden. Heb je vragen of wil je op een andere manier bijdragen aan de organisatie (als vrijwilliger, donateur of samenwerkingspartner)? Stuur dan een mailtje naar zeist@buddytobuddy.nl en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Tot binnenkort?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie