iedereen kan meedoen
iedereen kan meedoen Liesbeth Noor

doe mee met de landelijke opschoondag op 23 maart

22 februari 2024 om 13:32 Lokaal Deel je nieuws

Doe mee met de Landelijke Opschoondag op 23 maart!

Op zaterdag 23 maart is het voor de 22ste keer Landelijke Opschoondag. Overal in het land organiseren inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven opruimacties. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner je buurt, hoe meer het uitnodigt om die ook schoon te houden. Meedoen is heel eenvoudig: een uurtje opruimen levert meestal al een mooi resultaat. 

Doe mee!

In Zeist zijn al veel inwoners en groepjes regelmatig actief met het opruimen van zwerfafval. Zo haalt Cleanup Day Zeist onder de naam Bermbrigade elke 1e  zaterdag van de maand zwerfafval op ergens in Zeist (Facebookpagina). Ook in Den Dolder en Austerlitz zijn al jarenlang groepen inwoners actief.

Wil je in jouw buurt of een andere buurt aan de slag? Wil je opruimmaterialen lenen? Neem dan vóór 11 maart contact op met Judith Stoker van De Boswerf. Hier kun je terecht  voor het lenen van afvalgrijpers, hesjes, handschoenen en het ontvangen van afvalzakken. Bel of mail Judith Stoker van De Boswerf: maandag t/m donderdag telefoonnummer 088 – 0225083,  j.stoker@odru.nl 

In Zeist zijn al ruim 225 Opgeruimde Zeistenaren actief. Inwoners die regelmatig zwerfafval opruimen in hun eigen buurt. Wil jij ook Opgeruimde Zeistenaar worden? Meld je dan bij Judith Stoker van De Boswerf en ontvang een grijper en als je wilt een vuilniszakring. J.stoker@odru.nl of 088-0225083.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie