Werken op bijenoase ‘t Sluisje
Werken op bijenoase ‘t Sluisje S. Copijn

Bijenoase ‘t Sluisje heeft uw hulp nodig. Kom ook op zaterdag 23 maart a.s.

23 februari 2024 om 15:32 Lokaal Deel je nieuws

Een aantal keer per jaar wordt er gewerkt op bijenoase ‘t Sluisje in Zeist om ervoor te zorgen dat de wilde bijen ruim voldoende voedsel hebben. Dit doen we door in verschillende fases te maaien met de zeis en het maaisel af te ruimen. Te veel van dezelfde planten halen we weg. Zo blijft er voldoende variatie en is er ruimte voor verschillende soorten planten om te bloeien. En het loont! Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders verdrievoudigd! Het is dus letterlijk van levensbelang voor hen dat deze oase een diversiteit aan planten en bloemen blijft behouden.

Kijk ook op https://bee-foundation.nl/project/bijenoase-het-sluisje/ voor meer informatie.

Wilt u ook bijdragen aan het welzijn van de insecten op de oase? Op zaterdag 23 maart a.s. tijdens de Landelijke Opschoondag bent u welkom vanaf 10.30 uur op het landje achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131 in Zeist-West. Doe stevige schoenen aan, kleding die vies mag worden en neem goede tuinhandschoenen, wat te drinken en een lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee, koek en gereedschap.

Behalve werken in de buitenlucht en de insecten op de bijenoase helpen, kunnen de imker en andere natuurspecialisten u veel interessante dingen vertellen over de oase en haar bewoners. Zo kunt u zich laten informeren hoe u zelf een plantje kunt bijdragen om uw tuin, balkon of omgeving bij- en insectvriendelijk te maken. En dat hoeft niet veel te kosten!

U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar info@bijenoase.nl of u kunt op de dag zelf langskomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie