Buiten koud, binnen mooie verhalen.
Buiten koud, binnen mooie verhalen. free

Het vroor dat het kraakte!

29 november 2023 om 17:05 Lokaal Deel je nieuws

Met de titel “Het vroor dat het kraakte” organiseert het Wereldwijd Vertelcafé Zeist op vrijdagavond 22 december 2023 een bijzonder vertelcafé. Met het oog op de komende feestdagen en het begin van de winter zullen de vertellers de mooiste kerst- en winterverhalen vertellen. 

Rondom kerst zijn verhalen net zo onmisbaar als kaarsen. Of we nu lezen in een grote fauteuil voor een knapperend haardvuur, languit op de bank of samen tijdens het kerstdiner: verhalen verbinden. Een glaasje glühwein of warme chocolade melk hoort er dan ook bij. Maar ook de winter is een bron van mooie en spannende verhalen.

Het vertelcafé schenkt de bezoekers een kleurrijke verzameling kerst- en winterverhalen, verteld door ervaren vertellers en biedt voor elk wat wils. De verhalen zijn hartverwarmend, met een vleugje bezinning, ontroering en humor. Precies wat we nodig hebben tijdens de donkere dagen.

De volgende vertellers  hebben inmiddels hun mooiste verhalen opgediept en zijn deze nu aan het instuderen: Tamara Weessies, Marieke Verschoor, Ineke de Jongh, Anneke Brandt, Vincent Zijffers en Ronald van Gemeren. De presentatie is in vakkundige handen van Ron Slot.

10 jaar vertelcafé Zeist.

Met dit Vertelcafé Zeist vieren we ook een bijzonder lustrum: in deze maand december bestaan we precies 10 jaar. Tien jaar geleden organiseerden Esther Kornalijnslijper en Ronald van Gemeren het eerste Zeister Vertelcafé en daarmee realiseerden zij hun droom. Vanaf dit vertelcafé op 22 december en gedurende heel 2024 zullen de leden van de Werkgroep Zeist Vertelt de bezoekers van het Vertelcafé regelmatig verrassen met bijzondere activiteiten rondom het vertellen. Echt iets om naar uit te kijken!

Het Vertelcafé Zeist op vrijdag 22 december wordt gehouden in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 te Zeist en begint om 20 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Reserveren is niet nodig, de toegang is gratis. Wel zal aan het eind van de avond een vrijblijvende collecte worden gehouden om volgende vertelcafé’s mogelijk te maken.

De Werkgroep Zeist Vertelt is een onderdeel van de Stichting CultuurZeist en partner van de Stichting LiterairZeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie