Elke woensdagochtend kunnen mensen met beginnende dementie een training afwerken.
Elke woensdagochtend kunnen mensen met beginnende dementie een training afwerken. Stan Bos

Burgemeester Langenacker verricht aftrap Voetbal met beginnende dementie bij Jonathan

27 maart 2024 om 12:17 Maatschappelijk

ZEIST Burgemeester Joyce Langenacker verrichte woensdagmorgen 26 maart de aftrap bij Voetbal voor mensen met beginnende dementie, een initiatief van Sportief Zeist in samenwerking met voetbalvereniging Jonathan en Stichting Alzheimer Nederland.

Deze ochtend vond de eerste training plaats onder leiding van de coaches Anton Ruijssenaars en Johan van der Snoek, die daarbij regelmatig worden geholpen door voormalig profcoach Gert Kruys. De oud-inwoner van Zeist was ook aanwezig tijdens de eerste training en sloot zich aan bij het initiatief, omdat zijn schoonvader Rob Bijkerk beginnend Alzheimer heeft.

DOELGROEP

Dat is de doelgroep waar Sportief Zeist en Jonathan zich op richten. Elke woensdagochtend kunnen mensen met beginnende dementie tussen tien en elf een training afwerken op het hoofdveld van Jonathan. Ook hun partners zijn welkom.
Burgemeester Langenacker is enthousiast over het initiatief. ,,Het is mooi om te zien dat er verbinding wordt gelegd tussen sport en mensen met beginnende dementie om ze in beweging te houden”, zei Langenacker. ,,Het is mooi dat een sportvereniging, hoe groot ze ook zijn, oog heeft voor andere groepen die het moeilijker hebben en hen dan toch weer te betrekken bij sport.”

AANMELDEN

Aanmelden voor trainingen kan nog steeds via recreantenplus@vvjonathan.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie