Afbeelding
Eigen foto

Moet jij nog te veel ontvangen toeslagen terugbetalen? Dit is wat je moet weten

6 juni 2022 om 06:10 Maatschappelijk

ZEIST / REGIO Moet je nog huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget terugbetalen vanaf 2020 of later? Toeslagen helpt met een betalingsregeling van 24 maanden. Hiermee kan je de te veel ontvangen toeslagen in maximaal 24 maanden terugbetalen, met elke maand een vast bedrag. Lukt dit niet? Vraag dan een betalingsregeling aan die wel past bij jouw persoonlijke situatie via toeslagen.nl/teveelontvangen.

CORONACRISIS Door de coronacrisis heeft Toeslagen mensen die nog te veel ontvangen toeslagen moesten terugbetalen hier niet aan herinnerd. Nu de coronamaatregelen voorbij zijn, vraagt Toeslagen mensen weer te beginnen met terugbetalen. 

HERINNERING Paul Frencken, afdelingshoofd Toeslagen: “We hebben tijdens de coronacrisis geen herinnering gestuurd. We denken dat sommige mensen ook niet meer weten dat zij nog geld moeten terugbetalen. Of hoeveel. Om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, versturen we in de maanden april, mei en juni brieven om mensen er aan te herinneren dat ze nog toeslagen terug moeten betalen over 2020 of later. En ongeveer vier weken na de eerste brief krijgen zij een betalingsvoorstel om de te veel ontvangen toeslag terug te betalen in 24 maanden.”

TERUGBETALEN IN 24 MAANDEN
Als je nog toeslag over 2020 moet terugbetalen, ontvang je in april, mei of juni een brief. Hierin staat hoeveel toeslag je nog terug moet betalen. Ongeveer vier weken later ontvang je een tweede brief met een betalingsvoorstel. Hierin staat hoe jij het bedrag in 24 maanden kunt terugbetalen.

LIEVER IN EEN KEER? Heb jij de brief met het betalingsvoorstel voor 24 maanden ontvangen en wil je hier gebruik van maken? In de brief staat welk bedrag je dan over moet maken, voor wanneer je dit moet doen, en op welk rekeningnummer. Maak je het totale bedrag liever in één keer over? Dat kan ook.Heb je het bedrag voor de eerste maand overgemaakt? Zet dan meteen de volgende data waarop je moet betalen in je agenda, zodat je zeker weet dat je het bedrag elke maand op tijd betaalt. Of laat je bank het bedrag elke maand automatisch overmaken.

LUKT HET NIET Als je verwacht dat het je niet lukt om in 24 maanden terug te betalen, kan je een persoonlijke betalingsregeling aanvragen via toeslagen.nl/teveelontvangen. Dan kijkt Toeslagen samen met jou hoe je het bedrag wel kan betalen.


HULP NODIG? Kijk op toeslagen.nl/teveelontvangen of bel gratis naar de BelastingTelefoon op 0800-0543. Wil je liever persoonlijke hulp op een plek bij jou in de buurt? Vraag dan hulp bij een toeslagenservicepunt of je gemeente. Op toeslagen.nl/teveelontvangen zie je welke toeslagenservicepunten er bij jou in de buurt zijn.

Dit is een persbericht van de afdeling Toeslagen van het Ministerie van Financiën.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie