De aanwezigen konden vragen stellen, maar ook  vragen beantwoorden.
De aanwezigen konden vragen stellen, maar ook vragen beantwoorden. Altrecht

Altrecht wil gebouwen op sanatoriumterrein renoveren

10 jul, 13:41 Maatschappelijk

ZEIST Altrecht wil de gebouwen Den Eik en De Brink op het sanatoriumterrein in Zeist renoveren. Tijdens een inloopavond voor omwonenden kregen de dertig tot veertig bezoekers informatie over de aanstaande renovaties. 

Den Eik is een opname- en behandelcentrum voor mensen van 60 jaar en ouder. Het is een afdeling van Altrecht Senior, voor specialistische ouderenpsychiatrie. De Brink is een zorgeenheid voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen. 

,,De gebouwen zijn oud en aan renovatie toe.’’ Dat zei Helga Aalders, Regiodirecteur Zorg tijdens de bijeenkomst. Aalders gaf in een vraaggesprek aan dat Altrecht het belangrijk vindt om de nabije omgeving te betrekken bij de plannen. Zij gaf eerst een toelichting op het type zorg dat Altrecht biedt op het terrein. Ook besteedde ze aandacht aan de uitdagingen en veranderingen in de zorgverlening. 

,,Altrecht streeft naar eigentijdse, gastvrije en duurzame gebouwen, die bijdragen aan een passende behandeling. In de zorg staat het concept van een ‘Healing Environment’ (Genezende omgeving) steeds meer centraal. Het blijkt dat de aanwezigheid van groen, zonlicht en het uitkijken op de natuur van groot belang zijn. Deze factoren helpen bij het verminderen van stress en bevorderen het herstel.’’

BOS BLIJFT Het bos is van oudsher van groot belang voor Altrecht en haar cliënten en medewerkers. Tijdens de bijeenkomst werd dan ook benadrukt dat het bos het bos blijft.

Tijdens de avond was er ook ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen over de zorg en de renovatie. Andersom kregen de aanwezigen ook vragen voorgelegd. Daarmee wilde Altrecht inzicht krijgen in de manier waarop de buurtbewoners het terrein en het bos van Altrecht gebruiken. 

WEBSITE Het verslag van de bijeenkomst en de uitkomsten van deze uitvraag komen spoedig op de projectpagina:
www.altrecht.nl/sanatoriumterrein

advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 7 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden