Regiomanager Ada Reiter.
Regiomanager Ada Reiter. René Borkent

Twee etages Heerewegen Zeist tijdelijk verhuurd aan studenten

31 augustus 2022 om 07:27 Maatschappelijk

ZEIST Studenten van de Warande Academie en van andere zorginstellingen kunnen een tijdelijke woonplek krijgen in twee etages van Heerewegen. Regiomanager Ada Reiter geeft uitleg.

door René Borkent

,,We zijn nog volop bezig met het maken van nieuwe plannen’’, vertelt Reiter. ,,In voorbereiding daarop zijn al twee afdelingen van Heerewegen verhuisd naar Bovenwegen. Maar wat ik belangrijk vind is om te melden dat het totale aantal beschikbare appartementen op Heerewegen en Bovenwegen samen gelijk blijft.’’

TERUG NAAR DE NATUUR Het huidige gebouw van Heerewegen gaat uiteindelijk tegen de vlakte. Wanneer dat precies gebeurt is nog niet te zeggen. Maar op een gegeven moment wordt het gebied ‘’teruggegeven’’ aan de natuur. Het Utrechts Landschap wordt de beheerder.

KLEINSCHALIG Inmiddels zijn architecten in een vergevorderd stadium met de nieuwbouwplannen van Heerewegen. Waar in Zeist dat nieuwe Heerewegen verrijst is nog niet duidelijk. ,,Het is op dit moment niet mogelijk om daar meer over te vertellen’’, zegt Reiter. ,,De nieuwe vorm van wonen zal in ieder geval kleinschaliger zijn’’, zegt Reiter,  

ANDERE ZORGINSTELLINGEN Sinds een deel van de bewoners van Heerewegen naar Bovenwegen is gegaan zijn de appartementen al verhuurd geweest. Andere zorginstellingen in de regio waren al eerder begonnen met verbouwingen en konden hun bewoners hier tijdelijk onderbrengen. Die bewoners zijn nu weg. 

ZORGVERLENING In het nieuwe plan is het de bedoeling om de leeggekomen etages totdat de nieuwbouw klaar is te gebruiken voor studenten in de zorg. ,,Voorop staat voor ons dat de zorgverlening in alle rust kan blijven plaatsvinden.’’

WARANDE Zorginstelling Warande heeft zeven woonlocaties. Naast Heerewegen en Bovenwegen horen In De Dennen en Huize Valckenbosch in Zeist, de Loericker Stee in Houten en het Leendert Meeshuis en Schutsmantel in Bilthoven bij deze organisatie. Daarnaast beschikt Warande over gespecialiseerde opvang voor revalidatie van ouderen.

OPLEIDINGSINSTITUUT Warande heeft ook een eigen opleidingsinstituut: de Warande Academie. Studenten van deze academie - starters op de arbeidsmarkt en zij-instromers - kunnen de lege etages tijdelijk bewonen. ,,Een doelgroep die een tegenprestatie levert’’, noemt Reiter dat. ,,Er moet een goede match zijn met de bewoners.’’ Mogelijk vermindert het tijdelijk huisvesten van zorgstudenten het tekort aan medewerkers.

VASTGOED Een vastgoedpartner onderzoekt momenteel of de verhuurbaarheid van de etages een reële optie is. Het gaat om twee keer twintig kamers, allemaal voorzien van een sanitaire ruimte. Kookgelegenheid is er niet.

Voor Warande zou het een mooie oplossing zijn, want net als alle zorginstellingen zoekt ook deze zorgorganisatie meer personeel ,,Ik had gehoopt dat het besluit al genomen zou zijn’’, vertelt Reiter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie