Eén van de bezoekers was de burgemeester van Berkane, derde van rechts.
Eén van de bezoekers was de burgemeester van Berkane, derde van rechts. René Borkent

Vol programma voor bezoekers uit Berkane

15 september 2022 om 15:33 Maatschappelijk

ZEIST De Marokkaanse delegatie uit zusterstad Berkane die momenteel een bezoek brengt aan Zeist is onder de indruk van de inspanningen die Zeist verricht in de wijk Vollenhove. De delegatie vond het prachtig om de renovatie in de wijk te bekijken. 

Dat zegt Hans Goorhuis, programmamanager van de buurtaanpak in Vollenhove. Onder de noemer ‘’Vollenhove Vooruit’’ zijn er allerlei projecten in de wijk om van Vollenhove een fijne woonwijk te maken. De gemeente werkt daarvoor samen met diverse ‘’netwerkpartners’’. Goorhuis coördineert die projecten, zorgt ervoor dat er geen dubbel werk gedaan wordt en dat de kansen die er nu zijn zo goed mogelijk benut worden.

Goorhuis: ,,Berkane is een grote stad, met 120.000 inwoners dubbel zo groot als Zeist, maar een wijk met zulke grote gebouwen, bewoond door mensen van zo veel nationaliteiten, dat hebben ze daar niet.’’

De delegatie sprak donderdagochtend verder -in de eigen taal- onder meer met de beheerder van ‘t Volle Hof, het buurtcentrum in de wijk.

Het bezoek duurt vier dagen, van dinsdag tot vrijdag. Op het programma staan onder meer bezoeken aan het Herman Jordan Lyceum en het Christelijk College Zeist, wandelingen door het centrum van Zeist en door de wijk Kerckebosch en een gesprek met Marokkaanse ondernemers in Zeist. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie