Het gaat niet goed op winkelcentrum Kerckebosch.
Het gaat niet goed op winkelcentrum Kerckebosch. René Borkent

Bloemist luidt noodklok voor winkelcentrum Kerckebosch Zeist

16 november 2022 om 06:56 Maatschappelijk

ZEIST Het gaat niet goed met winkelcentrum Kerckebosch. Hangjongeren zorgen voor overlast en steeds meer winkels sluiten de deuren voorgoed. Komend weekend valt zelfs het doek voor Visspecialiteitenwinkel De Heerlijkheid van Erik Wiegmans. Bloemist Bonhof luidt de noodklok en gaat donderdagavond naar het Politiek spreekuur van de gemeente.  

door René Borkent

De echtgenote van Bonhof legt alvast uit: ,,De leegstand wordt een steeds groter probleem en de eigenaar van het winkelcentrum, Eenhoorn/ De Elf Provinciën, wil er niets aan doen. Winkeliers die nu iets willen beginnen op het winkelcentrum kunnen een contract krijgen van maximaal 23 maanden. Ondertussen houdt de viswinkel ermee op, de bakker gaat weg, de pizzawinkel staat te koop.

BEDREIGD Ondertussen ben ik twee maanden geleden in m’n eigen winkel bedreigd door vier meiden van een jaar of 12 of 13. Ik werd zelfs geslagen. Alleen maar omdat ik zei dat het hier een voetpad was en geen fietspad.’’

Wat de eigenaar nou eigenlijk wil met het winlelcentrum is voor de Bonhofs niet duidelijk. ,,Eerst waren er geruchten over verkoop. Daarna over een verbouwing. Maar toen kwam corona. En nu doen ze gewoon niks. Ondertussen vragen de klanten vragen ons ook: ,Jullie gaan toch niet weg?’ Maar wij willen gewoon door met onze bloemisterij.’’ 

ENERGIEPRIJS Erik Wiegmans bevestigt dat hij komend weekend de deuren sluit van zijn visspecialiteitenwinkel. De inkoopprijs van vis is momenteel hoog. Maar de belangrijkste reden is de hoge energieprijs: hij moet er nu elke maand 1935 euro voor neerleggen. ,,Daar is niet tegenop te werken’’, zegt Wiegmans. Met de sluiting nu kan hij een faillissement voorkomen. Hij werkt nu al twee dagen per week elders en begint een nieuwe loopbaan in de vleessector. 

De eigenaar van het winkelcentrum, De Eenhoorn/ De Elf Provinciën, heeft nog niet gereageerd. 

Winkelcentrum Kerckebosch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie