Wethouder Catsburg hielp zelf ook mee bij het bomen planten.
Wethouder Catsburg hielp zelf ook mee bij het bomen planten. René Borkent

Dolderse kinderen planten bomen:‘Torteltuin moet blijven’

22 november 2022 om 15:17 Maatschappelijk

DEN DOLDER Leerlingen van basisschool De Kameleon hielpen afgelopen woensdag met het planten van leilindes op het terrein van De Torteltuin in Den Dolder. Ook een notenboom is nieuw. Ondertussen hopen buurtbewoners dat het terrein een vaste bestemming krijgt als tuin en speelterrein.

door René Borkent

WETHOUDER HELPT MEE Wethouder Catsburg kwam woensdag naar Den Dolder om een handje te helpen. Hij ging eerst met de kinderen in gesprek over het belang van voldoende bomen voor het milieu. Kinderen waren goed voorbereid -De Kameleon had er een projectje van gemaakt- en stelden wijze vragen. 

En daarna begon het echte werk: onder toeziend oog van de wethouder gingen de kinderen aan de slag. 

ONZEKER LOT Op het terrein van de Torteltuin stond ooit een Montessori basisschool. Toen die ging sluiten zijn diverse bouwplannen de revue gepasseerd, maar geen enkel plan haalde tot nu toe de eindstreep. De school stond lang leeg en is uiteindelijk afgebroken. Toch is het lot van het terrein nog onzeker want de gemeente heeft de (maatschappelijke) bestemming van het terrein nog niet aangepast. En dat is wat de buurtbewoners heel graag willen. Zo zegt Christine Klein: ,,Wij willen de Torteltuin handhaven als natuurgebiedje en speelgelegenheid voor de kinderen.’’

SCHOONMAAK EN ONDERHOUD De buurtbewoners doen ook heel veel zelf in de tuin. Ze houden schoonmaakacties en plegen allerlei onderhoud. Nu werkt de gemeente ook mee. Begin dit jaar zijn er nogal wat bomen omgewaaid bij een storm. Dat was de aanleiding voor het plan om nieuwe bomen te planten. 

LEKKER BROODJE Nadat het werk gedaan was konden de kinderen genieten van een lekker broodje, beschikbaar gesteld door Albert Heijn. Nu is een plan bedacht voor een speelbeek waar het water ‘s zomers op een leuke manier doorheen stroomt. Kinderen kunnen dan helpen om de bomen met dat water te bewateren. Er is ook al wat geld beschikbaar om de tuin verder op te knappen: een gezin uit de buurt gaf 500 euro. En de Van Tellingen-Pul Stichting doneerde duizend euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie