Wethouder Angèle Welting en kinderburgemeester Yehailey Adawde met winnaar Jikke van Dijk.
Wethouder Angèle Welting en kinderburgemeester Yehailey Adawde met winnaar Jikke van Dijk.

Tekening Jikke van Dijk (10) schittert op voorkant van kerstkaart gemeente Zeist

19 december 2022 om 17:27 Maatschappelijk

ZEIST Jikke van Dijk (10) is de winnaar van de tekenwedstrijd die de gemeente Zeist onder basisschoolleerlingen uitschreef. Jikke zit in de vijfde klas van de Zeister Vrije School en is heel creatief. Haar moeder had de oproep om mee te doen met de ontwerpwedstrijd niet voorbij zien komen, maar werd er van verschillende kanten op gewezen: dat is echt wat voor Jikke. 

AQUAREL Het tienjarige tekentalent koos voor het beeld Eden, de bronzen reus met zijn hond op het Hogewegplantsoen. Ze zocht een plaatje op internet, tekende de contouren en gaf er met aquarelpotloden een eigen invulling aan. Als u in Zeist, kunt u het resultaat binnenkort zelf zien. De kaart is 26.000 keer gedrukt. Voor elke brievenbus is er een.

VERRASSING Jikke kwam maandag na schooltijd met haar moeder naar het gemeentehuis. Haar moeder was op de hoogte, maar had het niet verklapt en dus was Jikke verrast toen ze hoorde dat haar tekening is uitgekozen. Ze kreeg een doos cadeau vol met kralen en ander materiaal om sieraden te maken.

JURY De jury bestond uit burgemeester Koos Janssen, kinderburgemeester Yehailey Adawde en wethouder Onderwijs Angèle Welting. Zij stonden voor de keuze om uit alle inzendingen de winnende tekening te kiezen.  

HERKENBAAR ZEISTERS Maar liefst 154 jonge kunstenaars hebben meegedaan aan de tekenwedstrijd. Burgemeester Koos Janssen: ,,Ik word stil van alle mooie tekeningen die ik voorbij heb zien komen. Wat hebben alle kinderen hun best gedaan. Prachtig om te zien dat er in bijna alle ontwerpen iets van Zeist terug komt. Van het gemeentehuis in kerstsfeer tot aan Slot Zeist in de sneeuw. Stuk voor stuk gaven ze mij een kerstgevoel. De winnende tekening van Jikke is creatief, écht Zeist en heel kleurrijk. Een mooie prestatie!”


KOM KIJKEN! Tot en met maandag 9 januari hangen alle 154 tekeningen in de publiekshal van het gemeentehuis.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie