Jett Rebel - Hilversum - Wisseloord Studios - the Netherlands - January 2019 © Jens van der Velde 2019
Jett Rebel - Hilversum - Wisseloord Studios - the Netherlands - January 2019 © Jens van der Velde 2019 Jens van der Velde

Jett Rebel blij met De Peppel Zeist

29 december 2022 om 13:49 Maatschappelijk

ZEIST Na een succesvolle clubtour met zijn band eerder dit jaar en memorabele optredens op onder meer Bospop, North Sea Jazz én Slottuin Zeist wil Jett Rebel dit jaar nog één keer vlammen en alles geven. Deze keer als One Man Band, alle instrumenten bespeeld door éénen dezelfde persoon, maar wel met dezelfde intentie als altijd: de Apocalypse After PartyTour wordt één groot feest, of zoals Jett Rebel het zelf stelt: “Stil blijven staan is geen optie.’’ Dat meldt KunstenHuis Idea in een persbericht.

STIEKEM IN DE PEPPEL Rebel bereidde zijn tour in het geheim voor in poppodium de Peppel, waar hij meerdere dagen repeteerde. De artiest heeft veel te danken aan het podium in Zeist. 

,,Mijn dank voor de kansen die De Peppel mij ooit heeft geboden als middelbare scholier zijn groot. En dat heb ik die avond in Slottuin Zeist ook nog eens duidelijk overgebracht aan het publiek. In dit regionaal poppodium kon ik lang geleden mijn eerste bandervaring opdoen.Het was extra mooi dat De Peppel op de avond van het Slottuinconcert weer had geregeld dat mijn fans werden ontvangen door kleine showcases van jong talent. En hiermee is die cirkel weer rond,’’ aldus Jett Rebel in een brief aan Fonds Podium Kunsten, geschreven naar aanleiding van een subsidieaanvraag van het podium. 

JELTE TUINSTRA Jelte Tuinstra, oftewel Jett Rebel, is singer-songwriter, componist en multi-instrumentalist. Sinds zijn eerste album  ’Venus & Mars’ dendert de sneltrein van Jett Rebel onverstoord door Nederland, om onderweg een Edison en meerdere 3FM Awards op te pikken. De Nederlandse alleskunner schrijft veel liedjes over onderwerpen zoals gelijkheid, religie en seksualiteit. Met de nummers ‘Louise’ en ‘Tonight’ wist hij dan ook het grote publiek te bereiken. Met zijn laatste album, ‘Pre-Apocalypse Party Playlist’ betreedt Rebel in december diverse podia in Nederland.

Weten wat er allemaal te zien en horen is in de Poppodium de Peppel? Kijk op peppel-zeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie