Beelden van de bouw van Vollenhove, uit 1966
Beelden van de bouw van Vollenhove, uit 1966 Geheugen van Zeist

53 Wijkbewoners gaan meewerken aan gebiedsvisie

12 januari 2023 om 07:28 Maatschappelijk

ZEIST  De gemeente zoekt 53 bewoners van Vollenhove voor het Vollenhove Advies Team (VAT). Ze gaan de komende maanden het Parkplan Vollenhove uitwerken tot een gebiedsvisie. Daarin legt de gemeente vast welke ontwikkelingen er gewenst zijn in de wijk. 

Het Parkplan Vollenhove is gemaakt door een kleine groep mensen die op de een of andere manier betrokken zijn bij de wijk. Ze hebben met elkaar vastgesteld wat er speelt in de wijk en wat er in de toekomst kan gebeuren. Met dat plan in de hand gaat een nieuwe groep bewoners een concept maken voor de gebiedsvisie. Die visie is de basis voor nieuwe plannen in de wijk. Plannen die niet in de gebiedsvisie staan mogen er niet mee in strijd zijn.

GOEDE AFSPIEGELING De gemeente wil 53 deelnemers omdat Vollenhove 53 jaar geleden gebouwd is. Iedere wijkbewoner mag meedoen, maar de samenstelling van de groep moet een goede afspiegeling van de wijk zijn: de gemeente let op leeftijd, wooncomplex, geslacht en de culturele diversiteit. Er wordt ook op gelet dat er laaggeletterde of anderstalige mensen meedoen. Als er teveel aanmeldingen zijn wordt er geloot, maar met aandacht voor die goede afspiegeling en als er uit bepaalde groepen te weinig deelnemers zijn worden mensen persoonlijk benaderd om mee te doen. Wat het VAT besluit wordt voorgelegd aan alle wijkbewoners en andere betrokkenen.

NIEUWE PLEK WEGGEEFWINKEL Het VAT moet zich aan deze uitgangspunten houden: er mag niet hoger dan acht bouwlagen gebouwd worden (behalve bij de ingang van de wijk aan de Panweg, waar een ‘accentgebouw’ kan komen), er moeten evenveel betaalbare woningen blijven en nieuwe woningen mogen niet méér van hetzelfde zijn. De ruimte om te sporten moet minstens even groot blijven en er moet een nieuwe plek komen voor de weggeefwinkel. 

In het najaar neemt de gemeenteraad een besluit over de gebiedsvisie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie