Hulp bij het invullen van de belastingaangifte in de bibliotheek
Hulp bij het invullen van de belastingaangifte in de bibliotheek Pexels

Wegwijscafé Zeist helpt je met digitale belastingaangifte

4 maart 2023 om 13:09 Maatschappelijk

ZEIST Vanaf 1 maart kun je weer aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Heb je hulp nodig bij het doen van je aangifte? Dan kan je in maart en april naar de speciale spreekuren van het WegWijsCafé in de bibliotheek Zeist.

Specialisten zitten voor je klaar die je kunnen helpen bij je vragen. Je vult zelf je aangifte in. Dat kan je doen op de computers in de bibliotheek van KunstenHuis Idea aan de Markt.

ONDERSTEUNING VAN PGGM

Bibliotheek Zeist, Humanitas Heuvelrug en Schuldhulpmaatje werken samen bij het WegWijsCafé. Er zijn themaspreekuren voor het doen van je belastingaangifte. Hierbij werken personeelsleden van PGGM mee. Dit bedrijf zet medewerkers in voor maatschappelijke dienstverlening. In dit geval bij de themaspreekuren digitaal belastingaangifte doen.

NIET VOOR ZZP-ERS EN BOX 3

Tijdens de openingstijden van de bibliotheek kun je zelf op de computer je belastingaangifte invullen en versturen. Heb je hulp nodig of wil je vragen stellen? Dat kan bij de specialisten, tijdens de themaspreekuren. De themaspreekuren zijn niet bedoeld voor complexe aangiften met bijvoorbeeld winst of zzp-inkomen of een vermogen in Box 3.
Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de aangifte.

WAT HEB JE NODIG?

Wat heb je nodig om je aangifte te kunnen doen?
DigiD: je inlognaam en wachtwoord, of je gebruikt de DigiD app.
Telefoon: hier krijg je een sms-bericht bij het inloggen bij de belastingdienst op. Of de DigiD app staat op je telefoon.
Jaaropgaven van AOW, loon en/of pensioen. De jaaroverzichten van de bank. Bij een eigen huis: de jaaroverzichten van de hypotheek, de aanslag waarop de WOZ-waarde staat.
Rekeningen van ziektekosten die niet zijn vergoed door de zorgverzekering (bijvoorbeeld tandarts, gehoorapparaat, medicijnkosten; bij een dieet: de dieetverklaring van de arts).
Betaalde of ontvangen alimentatie.
Alles waarvan je denkt dat het belangrijk kan zijn voor jouw aangifte. Let op: als er een partner is dan zijn ook de DigiD en alle gegevens van de partner nodig.

VOOR WIE

Het WegWijsCafé helpt je bij het doen van de volgende aangiften:

Eenvoudige aangifte inkomstenbelasting; dus niet winst uit onderneming, zzp, Box 3 vermogen (boven ca. € 50.000). Aangiften met alleen loon of een uitkering; ook of juist als maar een deel van het jaarinkomen is verkregen. Aangiften met een eigen woning die al voor 2022 is gekocht. 

WANNEER?

De spreekuren zijn op

Donderdag 9 maart, 23 maart, 6 april en 20 april. Van 9.00-12.00 uur.

Vrijdag 17 maart, 31 maart en 14 april. Van 16.00-20.00 uur.

Waar: Leescafé van Bibliotheek Zeist, Markt 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie