Afbeelding
Fred Manschot Zeist

Spetterende muziekmiddag van Seniorenclub Zeist

1 oktober 2023 om 16:11 Maatschappelijk

ZEIST Bij de eerste klanken van de wereldberoemde tango La Cumparsita (DeParade) door het Seniorenorkest van de provincie Utrecht (SHOPU) ging er iets door de harten van de ASZ familie: er vormden zich spontaan dansparen, die de aanwezigen deden denken aan de Zuid Amerikaanse cafés waar de dans sinds 1906 vandaan komt.

Het was een van de vele hoogtepunten van de spetterende muziekmiddag die het ASZ bestuur van de bijna 1800 leden tellende seniorenvereniging haar leden ter gelegenheid van het tienjarig bestaan aanbood, in het pittoreske kerkje van de Evangelische Broedergemeente

ASZ Wat ben je goed, een club zoals het wezen moet

Het ASZ senioren muziekensemble beet het spits af na een korte inleiding door spreekstalmeester Ronald van Gemeren, gevolgd door de wereldberoemde, hilarische eenakter Dinner for One, gespeeld door Frans en Hanneke van Bussel. Het ASZ koor veroverde de harten van de bijna 200 toeschouwers met prachtige Afrikaanse liederen en een fraaie solopartij door Edith Vollenberg.

Na de pauze volgde het 30 man sterke Senioren Harmonie Orkest Provincie Utrecht, in stijlvol zwart gestoken, met onder meer het bekende La Cumparsita en tot slot een swingende Gershwin Special. 

Het absolute hoogtepunt van de muzikale middag was het samen optreden van het ASZkoor, het Shantykoor en het Smartlappenkoor met de solisten Ulanda van Rooyen, Jeanette Herder en Joke Gijzen. Zij zongen gezamenlijk met het publiek over Utrecht aan Zee, met ’t Wed dat ’t Wad werd en de Maliebaan als Malie-bad. Ook Zeist werd niet vergeten ‘want aan die plaats in het midden van het land hebben wij ons hart verpand’, gevolgd door het enige echte ASZ lied: ASZ wat ben je goed, een club zoals het wezen moet!

Hierna sloot voorzitter Lia van Dijk de middag af met het voorstel tot nog een gezellig samenzijn in het kerkje.

Geschreven door Nelly Jacobs

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie