Fysiotherapeuten René Zegers, Sander Roverts en Ronald Kok met tussen hen in twee cliënten die ook blij zijn dat de praktijk weer is opgeknapt.
Fysiotherapeuten René Zegers, Sander Roverts en Ronald Kok met tussen hen in twee cliënten die ook blij zijn dat de praktijk weer is opgeknapt.

Acht maanden na de brand is de schade hersteld en houdt Corpus Liberum open huis

30 november 2023 om 06:59 Maatschappelijk

ZEIST Corpus Liberum houdt open huis op zaterdag 2 december van 10.00 tot 12.00 uur. Bij de verwoestende brand op 14 maart van dit jaar raakte een deel van de fysiotherapie- en fitnesspraktijk aan de Bergweg zwaar beschadigd. Nu is de schade hersteld.

Bij de brand raakte de 36-jarige bewoner van het bovenhuis ernstig gewond en liepen twee brandweermannen brandwonden op. Kort na de brand liet een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten, dat de brandweerlieden het naar omstandigheden goed maakten. 

De bewoner is goed hersteld en hoopt binnenkort de nieuw opgebouwde bovenwoning te kunnen betrekken. Na de brand hebben experts van de politie onderzoek gedaan naar de oorzaak. Die is echter niet gevonden.

HULP VAN ALLE KANTEN

Met een emmer witkalk op zijn bureau en verfvlekken op zijn spijkerbroek kijkt fysiotherapeut René Zegers terug op de brand en de periode daarna.

(tekst gaat verder onder de foto)


Midden in de nacht sloegen de vlammen uit het dak. - Menno Bausch

Corpus Liberum bestaat in mei volgend jaar veertig jaar, maar in die nacht in maart was het niet duidelijk of de praktijk dat lustrum zou halen. ,,We kregen van alle kanten hulp aangeboden, echt heel bijzonder. De Evangelische Gemeente in de Citadel, naast de praktijk, stelde direct een ruimte beschikbaar. De jongerengroep moest hiervoor hun onderkomen afstaan. Een huisartsenpraktijk aan de Tollenslaan stelde ruimte beschikbaar; daar konden we behandelkamers gebruiken.’’

Het herstel van de fysioruimtes duurde acht maanden. ,,Ze zijn onlangs weer in gebruik genomen,’’ vertelt Zegers die nog druk aan het klussen is. ,,Zolang het pand in de steigers stond, kon Stedin het gas niet aansluiten, maar inmiddels brandt de kachel weer. Het herstel van de bovenwoningen is ook bijna afgerond,’’ zegt Zegers.

Bij de brand in maart raakten drie mensen gewond.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie