Mezzosopraan Maria Warenberg zingt een persoonlijk programma.
Mezzosopraan Maria Warenberg zingt een persoonlijk programma. Romy Treebusch

Voorjaarsrecital Internationaal Lied Festival Zeist: Kom, vertel nog eens

1 maart 2024 om 15:10 Muziek

ZEIST Op zondag 10 maart, als de lente echt van zich laat horen, trapt Internationaal Lied Festival Zeist af met haar jaarlijks terugkerende Voorjaarsrecital op de zolder van Slot Zeist. 

Mezzosopraan Maria Warenberg, laureaat van de prestigieuze Koningin Elisabeth Wedstrijd 2023, brengt dan met pianist David Bollen een uiterst persoonlijk programma. Vanaf 15.00 uur laten zij liederen van onder anderen Mahler, Schönberg, Moessorgski en Tsjaikovski klinken.  

Je gaat luisteren naar liederen die je mee terug nemen naar de geborgenheid van je kindertijd. De tijd waarin je nog werd voorgelezen door je ouders of grootouders die op de rand van je bed zaten; door je juffen of meesters in de klas; of door de oppas. In het Russisch wordt zij liefkozend Njanjusjka genoemd. Het waren verhalen die ons geruststelden, onze fantasie prikkelden en ons hielpen ons jonge brein te ontwikkelen. Het recital Kom vertel nog eens, Njanjusjka! brengt die herinneringen terug.  

Want onze vroegste jeugd begint met al die verhalen die van generatie op generatie worden doorgegeven. Daarom zijn ze ook nog zo actueel en spreken nog altijd tot de verbeelding. En we delen ook nog dagelijks verhalen als we elkaar ontmoeten of online op sociale media. Maar wanneer je tekst en muziek laat samensmelten ontstaat er magie. 

LIEDEREN  VAN SCHÖNBERG

Maria Warenberg is de vertolkster bij uitstek om de ziel van die gezongen verhalen over te brengen, waardoor ze nog meer raken. En als kers op de taart krijg je ook de kans om te luisteren naar liederen van Schönberg, die zelden worden uitgevoerd. 

Toegangskaarten: normaal € 25,00 / < 30 jaar € 10,00

Meer informatie en kaartverkoop: ilfz.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie