Afbeelding
Eigen foto

NPO Radio 4 ook naar Zeist voor de Klassieke Top 400

6 oktober 2022 om 08:31 Muziek

ZEIST Op vrijdag 7 oktober is de stembus van NPO Radio 4 bij Jenaplanschool Het Spoor in Zeist. Die basisschool besteedt in de lessen veel aandacht aan klassieke muziek. Muziekdocent Jay Veldhorst brengt haar stem uit voor de Klassieke Top 400.

Welke klassieke muziek raakt het meest? NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in om mensen te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400. Dat is de toplijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4. Stemmen kan online via nporadio4.nl en ook bij de Stembus die door het land rijdt.
 


Een ruime week lang reist de NPO Radio 4 Stembus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en Stembus-chauffeur Sander Zwiep neemt tot en met vrijdag 7 oktober dagelijks een andere collega NPO Radio 4-presentator mee in zijn bus, die ook dit jaar elektrisch is. De enige uitstoot is dus klassiek!
De Stembus start op vrijdag 30 september in Leiden. Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu brengt als eerste haar stem uit voor de Klassieke Top 400 en opent daarmee de stemweek. Daarna gaat de bus op tournee door Nederland en komt op vrijdag 7 oktober weer aan in Hilversum.

ONZE PROVINCIE Op vrijdag 7 oktober rijdt presentator Carine Lacor door Utrecht, Flevoland en Noord-Holland:
Vrijdag 7 oktober is de laatste stemdag voor de Klassieke Top 400 van 2022. De bus begint in Amersfoort, waar Anna-Birthe Hardewijn en haar kinderen wakker worden met klassieke muziek. In Zeewolde werkt instrumentenbouwer Rob van den Broek aan zijn bijzondere cello’s, terwijl op de achtergrond zo veel mogelijk muziek klinkt.

OOK IN ZEIST Jenaplanschool Het Spoor in Zeist besteedt in de lessen veel aandacht aan klassieke muziek. Muziekdocent Jay Veldhorst brengt haar stem uit. Fleur Slagmolen studeert voor muziekdocent aan het Conservatorium in Utrecht. Ze speelt cello en kiest dan ook een cellowerk voor de lijst.

LUNCHCNCERT Voor het dagelijkse lunchconcert staat de bus bij kinderboerderij De Veenweide in Soest. Op de kinderboerderij is behalve voor de dieren ook ruimte voor muziek- en cultuureducatie.Nieuw dit jaar is Het Pleidooi, waarin iemand aan het eind van de middag hartgrondig pleit voor één bepaald klassiek stuk voor de lijst. Vandaag is dat Debby Gracia de Lima uit Leerdam. Ze is in haar woonplaats bezig met het organiseren van concerten. Aan het eind van de route stopt de bus in Hilversum, bij schrijfster Imme Dros en haar echtgenoot, theatermaker Harrie Geelen. Klassieke muziek speelt een grote rol in hun leven; daarom stemmen ze graag voor de Klassieke Top 400.

ROUTE STEMBUS De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Bezoeken zijn daar ook te volgen via de webcam. Op NPO Radio 4 is dagelijks in de uitzendingen te horen waar de bus zich op dat moment bevindt.

De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober van 7.00 tot 23.00 uur op NPO Radio 4, www.nporadio4.nl en de NPO Radio 4-app.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie