Het grootste deel van de gebouwen van Kamp van Zeist gaat tegen de vlakte.
Het grootste deel van de gebouwen van Kamp van Zeist gaat tegen de vlakte. Provincie Utrecht

Sloop delen Kamp van Zeist van start

16 februari 2024 om 08:42 Natuur en milieu

ZEIST De sloop- en saneringswerkzaamheden op het voormalige militaire terrein Kamp van Zeist zijn gestart. Dat meldt de Provincie Utrecht in een persbericht. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het najaar van 2025. Daarna wordt het terrein binnen de gebiedsontwikkeling Hart van de Heuvelrug heringericht als natuurgebied en geschikt gemaakt voor recreatie. Dit zal ongeveer vijf jaar in beslag nemen.

In totaal worden veertien oude militaire gebouwen gesloopt, waaronder het voormalige luchtvaartmuseum, een sporthal, de mensa (eetgelegenheid) en schoolgebouwen. Het poortgebouw aan de Kampweg blijft staan. Een deel van de gebouwen is in beheer gegeven voor tijdelijk gebruik. Deze gebouwen worden voor de sloop leeg opgeleverd. De gebruikers zijn hiervan op de hoogte gesteld. Ook blijft een deel van het terrein de komende jaren beschikbaar als AZC.
Twee cultuurhistorische gebouwdelen worden deels gesloopt en behouden als ruïne. De cultuurhistorische elementen uit onder andere de Franse tijd (1795 tot 1813) worden bewaard voor de toekomst en met informatieborden herkenbaar gemaakt voor het publiek. Ook een deel van het monument Generaal C.J. Snijders blijft behouden.
De aannemer verwijdert, naast de gebouwen, ook asfaltwegen en parkeerplaatsen. Ook worden de water- en gasaansluitingen van de gebouwen afgekoppeld. Een deel van de ondergrondse infrastructuur wordt gesloopt en afgevoerd. In meerdere gebouwen worden saneringswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het verwijderen van asbest en het metaal Chroom-6. De laatste komt voor in geverfde materialen. Het saneren wordt op een duurzame manier gedaan. Dat betekent, dat materialen worden gescheiden en hergebruikt.
Kijk voor meer informatie op de website van Hart van de Heuvelrug: https://www.hartvandeheuvelrug.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie