Station Driebergen-Zeist.
Station Driebergen-Zeist. De Nieuwsbode

Grote plannen voor gebied rond station Driebergen-Zeist

10 november 2022 om 12:01 Nieuwbouw

ZEIST Station Driebergen-Zeist is sinds 2020 een compacte OV-knoop. Veel reizigers maken hier dagelijks gebruik van. De gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug starten nu samen een proces om het gebied rond station Driebergen-Zeist verder te ontwikkelen, want er is een grote behoefte aan woningen, kantoorlocaties en werkruimtes die goed bereikbaar zijn via het openbaar vervoer. Dat maakt de gemeente bekend in een persbericht.

Het stationsgebied Driebergen-Zeist biedt hier ruimte voor, zeker omdat het station vernieuwd is. Bovendien biedt de ontwikkeling van dit gebied veel kansen om het gebruik van duurzame mobiliteitsvormen te vergroten. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van Zeist, Angèle Welting: ,,Deze centraal gelegen plek biedt kansen voor betaalbare woningen die heel hard nodig zijn. Een groene en gezonde plek om te wonen, werken en recreëren. Hierin trekken we samen op met gemeente Utrechtse Heuvelrug.”

NIEUWE KERN Bij het station zou een nieuwe kern moeten komen ‘die bijdraagt aan het goede leven in Utrechtse Heuvelrug en Zeist en aan de opgaven van de regio’. De gemeenten stellen daarom halverwege volgende jaar een plan van aanpak op voor een zogenoemde ‘gebiedsvisie’. Daarin komt te staan wat de kansen voor wonen, werken, recreëren en het groen zijn. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen hierover meedenken.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie