Afbeelding
Pixabay

Verdrietig van de Avond4daagse in Zeist

5 juni 2022 om 15:08 Opinie

ZEIST Lezer Daniëlle Slagmolen werd verdrietig toen ze zag hoe de Avond4daagselopers omgaan met het bos. Zij vraagt zich af hoe we ervoor kunnen zorgen dat de wandelaars zich beter gedragen. Hier leest u haar brief.

Afgelopen week was het avond4daagse in Zeist.
Eén avond heb ik de kinderen en ouders getroffen in het bos. Ik werd daar heel verdrietig van: je ziet kinderen die zeker gewend zijn aan de bossen in Zeist en zouden moeten weten hoe je je gedraagt in het bos.

Ik weet dat leerkrachten in verband met werkdruk niet meer meelopen en dat het ouders zijn die de kinderen begeleiden. Wat ik heb gezien vond ik echt erg. Kinderen die aan bomen trekken, takken van de bomen trekken, tussen alle struiken door rennen, gillen en dus van de paden afgaan. Plassen in het bos… En ouders zien het niet of ze zien het en vinden het goed…. 

Op de Boskant lopen er ‘beekbodems’. Deze zijn voor een deel uitgegraven en hierin staat water. De overige ‘beekbodems’ zijn vol gepoot, inmiddels tot twee keer toe, met kleine struikjes. Dit is duidelijk geen plek om doorheen te lopen. En jawel: hele groepen kinderen hebben dit wel gedaan met als gevolg dat kanten kapot zijn gelopen en heel veel struikjes. Dit kunnen we toch niet goed vinden.

Wat kunnen we hieraan doen. Dit is toch niet de bedoeling van een Avond4Daagse?

Met vriendelijke groeten,

Danielle Slagmolen, Zeist

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie