Beretrots fiets ik naar huis

20 september 2021 om 09:18 Overig

Maandag 6 september komt de stuurgroep Samen in Balans bijeen. We begeleiden de voorstellen van de Inwoners Advies Commissie, het Burgerberaad Zeist, ter besluitvorming naar B&W en de gemeenteraad. De komende tijd vindt besluitvorming plaats over de begroting van de gemeente. Doel is een huishoudboekje van de gemeente dat in evenwicht is. ‘s Ochtends maak ik nader kennis met een medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is een netwerkgesprek om elkaar en elkaars werkterreinen beter te leren kennen. ‘s Middags reis ik af naar Waalwijk. Met een congres over ondermijning neemt mijn collega Nol Kleijngeld, ook vicevoorzitter van het netwerk middelgrote gemeente, afscheid.

Dinsdag stelt B&W het uitwerkingsplan Huis ter Heide Zuid vast. Onderdelen hierin zijn de bouw van zo’n tachtig woningen en de afwikkeling van verkeer. Binnenkort komt dit plan in samenleving en politiek aan de orde. Andere besluiten gaan over het toekennen van een straatnaam en het beschikbaar stellen van een bouwkrediet voor aanpassing van De Stuifheuvel, school voor speciaal basisonderwijs. ‘s Avonds behandelt de gemeenteraad alle ingekomen post van de afgelopen periode. Onderwerpen zijn de planologische procedure bij de diverse bouwprojecten, het Reinigingsbedrijf Midden Nederland en de opvang van evacués uit Afghanistan.

Woensdag spreek ik met een inwoner van Zeist die interesse heeft in het burgemeestersambt. Ook heb ik een bespreking met een kernteam over de tijdelijke noodopvang van evacués. ‘s Middags heb ik een landelijk overleg over een aanstaand bezoek aan de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor met name de financiële problematiek van middelgrote gemeenten. In de loop van de middag bezoek ik Bij Johannes, van Abrona aan de Montaubanstraat. Ik praat met Hans, Eveline, Dirk en Mirjam die mij enthousiast vertellen over hoe het hen vergaat in deze coronatijd. Zij zijn beretrots op atelier, winkel, café en collega’s. Zij hebben onze ontmoeting goed voorbereid met allerlei vragen. Het komt tot een fijn gesprek. Ook beretrots fiets ik later naar huis.

Donderdag heb ik zogeheten driehoeksoverleg met de griffier en gemeentesecretaris. We bespreken de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, de organisatie en ondersteuning van het raadswerk en diverse onderwerpen die op weg gaan naar besluitvorming in de raad. Daarna heb ik werkbesprekingen met het bestuurssecretariaat over mijn werkplanning, met de teammanager communicatie over kennismaking met de nieuwe eigenaar van de Nieuwsbode en met de strategisch bestuursadviseur over brieven uit en contact met de samenleving. Aan het eind van de middag reik ik een Koninklijke Onderscheiding uit aan professor Jaap van Weeghel, nu Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het vindt plaats tijdens zijn afscheidssymposium van Kenniscentrum Phrenos: Professor Van Weeghel is een expert op het gebied van de-stigmatisering en de behandeling en begeleiding van mensen met ernstige psychische aandoeningen. Vanaf vrijdag trek ik er op uit met de (klein) kinderen.


Koos Janssen Voor reactie: jjlm.janssen@zeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie