Willem Bos aan het werk als Zonnebloemchauffeur.
Willem Bos aan het werk als Zonnebloemchauffeur. Maarten Bos

Willem Bos plotseling overleden

11 oktober 2021 om 16:36 Overig

Het bestuur, de vrijwilligers en de gasten van Zonnebloem Zeist kregen op 2 oktober een zware klap te verwerken. Het energieke en levenslustige bestuurslid en Zonnebloemvrijwilliger Willem Bos uit Zeist is op die dag plotseling overleden. De uitvaart was op zaterdag 9 oktober.

door Maarten Bos


Zeist - Willem (69) was thuis gekomen van vakantie en voelde zich op 1 oktober niet goed. Hij werd met een longontsteking en hartklachten opgenomen op de hartbewaking van het ziekenhuis. Aanvankelijk leek alles goed te gaan maar op zaterdagavond ging het mis. Reanimatie mocht niet meer baten. Voorzitter Gerrie Pouwelse van de afdeling:” Ik was geschokt en had tijd nodig dit te verwerken”.
Iedereen bij de Zonnebloem kende Willem. Hij ging op zijn 65ste met pensioen en wilde daarna alleen dingen doen die hij leuk vond. Werken voor Zonnebloem Zeist hoorde daarbij. Hij had toen al vele jaren op de boot van de Zonnebloem gewerkt, maar in Zeist ging zijn belangstelling vooral uit naar chauffeurswerk, van busjes en van de Zonnebloemauto. Maar hij was ook reisjesorganisator, bingoleider en nog veel meer. Hij was ook ambassadeur van de Zonnebloemauto. Hij wilde de bekendheid van die voorziening veel groter maken. ,,Zoveel mensen zijn er bij gebaat”, vertelde hij erover.

Het bestuur van de afdeling Zeist heeft besloten in verband met dit overlijden de herfsttochtjes van 15 oktober niet te laten doorgaan. De uitvaart werd druk bezocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie