Deelnemers van dagbesteding Project Icarus werkten hard aan de website.
Deelnemers van dagbesteding Project Icarus werkten hard aan de website. Foto: gemeente Zeist

Wegwijscafé Zeist nu online: Project Icarus bouwde website

15 oktober 2021 om 19:58 Overig

Het Wegwijscafé, dat Zeistenaren helpt met financieel-administratieve vragen, is vanaf nu ook online bereikbaar. De website www.wegwijscafe.nl is sinds 13 oktober live en bevat veel informatie over lokale en landelijke regelingen. Extra bijzonder is dat de website is gebouwd door Project Icarus, door jongvolwassenen met een beperking.

Zeist - Het Wegwijscafé is een maatschappelijk initiatief om Zeister inwoners te helpen met financieel-administratieve vragen. Wekelijks kunnen inwoners terecht bij vrijwilligers op diverse inlooppunten in Zeist. Nu is het Wegwijscafé dus ook online bereikbaar, met dank aan Project Icarus.
De nieuwe website ging live gegaan tijdens een bijeenkomst in Wijkservicepunt Noord. Er waren diverse organisaties aanwezig, maar de meeste aandacht ging uit naar de deelnemers van dagbesteding Project Icarus die de afgelopen maanden hard aan deze website hebben gewerkt.
Deelnemer Vildan verzorgde een mooie presentatie over Icarus en de nieuwe website en werd daarbij aangemoedigd door collega Selina. Deelnemer Agnes knipte samen met wethouder Fluitman een lint door om de symbolische start van de website te markeren. Wethouder Fluitman: ,,Ik ben oprecht trots op het resultaat dat hier is neergezet. Voor inwoners is de website van toegevoegde waarde omdat het mensen wegwijs maakt in de vele regelingen die er zijn. En voor de deelnemers van Icarus heeft het bouwen van de website geleid tot nieuwe ontmoetingen, verbinding en bijdrage aan de samenleving.”
Stichting Santé Partners (maatschappelijk werk en coördinator Wegwijscafé) heeft het bouwen van de website (financieel) mogelijk gemaakt. Via het netwerk Samen voor Zeist is Project Icarus gevraagd om de website voor het Wegwijscafé te bouwen en te voorzien van inhoud en mooie foto’s. Project Icarus startte zo’n 3,5 jaar geleden in de gemeente Zeist na het winnen van een prijsvraag over ondernemende dagbesteding. Op het terrein van Abrona (Sterrenberg) werken jongvolwassenen met een beperking dagelijks aan websites en ICT-projecten in opdracht van verschillende organisaties. Project Icarus geeft deelnemers daarnaast ook cursussen in fotobewerking, 3D-ontwikkeling en programmeren.

Zie: www.project-icarus.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie