Vollenhove heeft er een nieuwe ontmoetingsruimte bij: ’t Volle Hof.
Vollenhove heeft er een nieuwe ontmoetingsruimte bij: ’t Volle Hof. Foto: Mel Boas

Nieuw ontmoetingscentrum voor bewoners Vollenhove

27 oktober 2021 om 16:02 Overig

Vollenhove heeft er een nieuwe ontmoetingsruimte bij: ’t Volle Hof. Maandag 25 oktober is het wijkcentrum, dat zich bevindt op de begane grond in de Torenflat, feestelijk geopend. Buurtbewoners kunnen er terecht voor een kop koffie, een goed gesprek, een studieplek, voor activiteiten of voor een hulpvraag. Welzijnsorganisatie MeanderOmnium zorgt voor het beheer. 

Zeist - Meer plekken in Vollenhove waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, dat was al jarenlang een grote wens van buurtbewoners en professionals. Gemeente Zeist en MeanderOmnium zijn onder de vlag van Vollenhove Vooruit aan de slag gegaan om deze wens te realiseren. Vollenhove Vooruit is een buurtaanpak waarin organisaties die actief zijn in de wijk samen met inwoners in Vollenhove werken aan een buurt waarin iedereen plezierig woont en bewoners zich met elkaar en hun buurt verbonden voelen.

Vanuit Vollenhove Vooruit worden tal van projecten geïnitieerd, voor en met buurtbewoners. Het nieuwe wijkcentrum gaat hierin een actieve rol spelen. Buurtbewoners kunnen er terecht met eigen initiatieven, de keuken kan in overleg gebruikt worden om te koken en professionals kunnen er allerlei workshops en activiteiten organiseren.

Samenwerking zorg

Op de begane grond bevindt zich ook de ruimte van het Sociaal Team, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de huisarts en een apotheek. Een ideale combinatie met de laagdrempeligheid van het wijkcentrum, omdat een inwoner met een hulpbehoefte hierdoor sneller gesignaleerd kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie