Van Ellen Slaapspecialist, Van Weedestraat 25 Soest, info@slaapspecialistvanellen.nl, https://slaapspecialistvanellen.nl/
Van Ellen Slaapspecialist, Van Weedestraat 25 Soest, info@slaapspecialistvanellen.nl, https://slaapspecialistvanellen.nl/ Foto: Peter Beijer

Let op levensduur van matras

9 november 2021 om 14:37 Overig

Thierry van Ellen is de eigenaar van de beddenwinkel Slaapspecialist Van Ellen aan de Van Weedestraat 25 in Soest. Hij vertelt over de noodzaak van een goede nachtrust en hoe dat simpel gerealiseerd kan worden.

Soest - Een bed is een zeer persoonlijk product. Een mens slaapt een derde van zijn leven. In de slaaptijd moet het lichaam herstellen van de dagelijkse inspanningen, zowel fysiek als geestelijk. Wanneer je te weinig of slecht slaapt kost dat energie.
Thierry: ,,Waar ik mij wel eens over verbaas is het feit dat mensen om de zes à zeven jaar een nieuwe auto vervangen. Ze zijn dan uitgekeken op het oude model en willen een nieuwe. Maar diezelfde mensen doen soms 15 à 16 jaar met een matras. Investeren in een nieuwe auto is puur luxe, investeren in een nieuw matras is investeren in je gezondheid.”
Om te voorkomen dat je rug- en nekklachten krijgt en daardoor een minder goede nachtrust hebt, is het belangrijk om je matras op tijd te vervangen. Je matras geeft actieve ondersteuning aan je lichaam, ontlast de spieren en neemt vocht op. Zodat je lichaam optimaal kan ontspannen. Door dagelijks gebruik, je ligt tenslotte elke nacht in bed, wordt de kwaliteit en de ondersteunende eigenschappen van je matras gedurende de jaren steeds minder en ontstaat er kuilvorming of slijtage aan de matrashoes. Maar naast de ondersteunende eigenschappen is het voor de hygiëne ook aan te raden om je matras op tijd te vervangen. Het is erg lastig om exact aan te geven wanneer je, je matras moet vervangen. Dit komt omdat de levensduur van je matras afhankelijk is van het type matras dat je hebt. Wij adviseren om gemiddeld na 10 jaar je matras te vervangen.”

,,In onze slaapwinkel in Soest hebben wij naast een grote collectie matrassen ook genoeg assortiment aan bedden, kussens en beddengoed. Wij hebben de expertise in huis om u een perfect slaapadvies te geven. Mensen met rugklachten en pijn in de schouderzones lopen de deur plat bij de fysiotherapeut, terwijl de klachten vaak liggen aan een versleten matras.”
,,In onze winkel hebben wij matrassen met schouderzones. Puur maatwerk van topmerken zoals Eastborn, Pullman en M line. Matrassen met vochtregulerende eigenschappen zodat u het in bed niet snel te koud of te warm heeft. Dit zijn producten waarmee u uitgerust wakker wordt en fris de dag aankan. Meer energie, niet meer knikkebollen, maar opgewekt de dag doorkomen.
Het is zo zonde wanneer u zich zelf geen goede nachtrust gunt. Heerlijk slapen is veel meer dan zorgen voor een goede ventilatie van de slaapkamer en fris gewassen beddengoed. Zonder dat u het misschien weet kunt u nog zoveel aan slaapkwaliteit winnen.
Kom langs bij onze winkel aan de Van Weedestraat 25 in Soest.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie