Beeld van het gemeentehuis bij een eerdere editie van de campagne.
Beeld van het gemeentehuis bij een eerdere editie van de campagne. Mel Boas

Fotowedstrijd: Orange the World

19 november 2021 om 16:41 Overig

Ook dit jaar doet Zeist, net als zo’n 230 andere gemeenten in Nederland, weer actief mee met Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne loopt van 25 november tot 10 december. Het thema van dit jaar is Preventie en er is een fotowedstrijd.

van de redactie

Zeist - Het thema sluit mooi aan bij het manifest Safe Streets dat door de gemeente Zeist al is ondertekend.Om aandacht te vragen voor dit onderwerp worden wereldwijd bekende gebouwen oranje verlicht. In Zeist worden op 25 november om 17.00 uur de oranje lampen ontstoken op Het Rond bij het gemeentehuis, de Hermitage, FIGI en waarschijnlijk ook bij Mido. Ook het Beauforthuis kleurt oranje. Slotstad TV is erbij, om de burgemeester en/of wethouder te interviewen. Slotstad Radio besteedt op zaterdag 20 november aandacht aan dit onderwerp, vanaf 11.30 uur.
Soroptimistclub Zeist organiseert in samenwerking met de gemeente de fotowedstrijd ‘Zeist kleurt oranje’. Doe je ook mee? Maak dan rond 25 november een inspirerende en toepasselijke ‘Zeist kleurt oranje’-foto, bijvoorbeeld van een van de oranje verlichte gebouwen. Mail je foto uiterlijk op 3 december o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer naar fotowedstrijd_orangetheworld@outlook.com. Elke deelnemer mag een of twee foto’s insturen.
De foto’s worden beoordeeld door de jury bestaande uit Mel Boas - bekend fotograaf uit Zeist en tevens vaste fotograaf van deze krant --, Ans Pereboom, raadslid gemeente Zeist en Miriam Oude Wolbers en Marion Meijs van Soroptimistclub Zeist. Zij bepalen de winnaar en over de uitslag wordt niet gediscussieerd. De winnaar wordt medio december bekend gemaakt en krijgt persoonlijk bericht. Door een foto in te sturen geef je automatisch toestemming om de foto (met naamsvermelding) te publiceren.
De winnende foto wordt gepubliceerd in deze krant, De Nieuwsbode en wordt twee weken tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis, vanaf 24 januari. Bovendien krijgt de winnaar een dinerbon van 50 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie