Kees (midden), Monique en Hans vinden het belangrijk om een gezellige sfeer neer te zetten.
Kees (midden), Monique en Hans vinden het belangrijk om een gezellige sfeer neer te zetten. Foto: N. van Leijenhorst

Kerstbomen voor het goede doel

24 november 2021 om 12:24 Overig

Kees Haak gaat samen met zijn vrouw Monique en maat Hans Dievenbach kerstbomen verkopen ten bate van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

van de redactie

Den Dolder - Kees Haak, zijn vrouw Monique en Hans Dievenbach gaan ook dit jaar vanaf woensdag 1 december tot en met vrijdag 24 december goede kwaliteit Nordmann-kerstbomen verkopen aan de Fornheselaan 150 in Den Dolder (bedrijventerrein).
In 2020 is het trio begonnen met de verkoop van kerstbomen, maar door de regelgevingen over winkelsluitingen destijds is het ophalen van een mooi bedrag voor de Voedselbank in het water gevallen. De smaak hadden ze wel te pakken en er werden toen direct plannen gemaakt om in 2021 weer kerstbomen te gaan verkopen. ,,De bijdrage aan het goede doel voelt zo goed aan, en niet alleen bij de verkopers maar ook bij de klanten”, zegt het trio. ,,In deze rare en roerige tijden waarin de samenleving steeds meer polariseert iets voor elkaar kunnen doen is een mooie kerstgedachte.”
Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. De verkoop start op woensdag 1 december om 10.00 uur.
Kees Haak runt samen met zijn vrouw Monique in Soest motorzaak Bikecompany en Kees is daarnaast zanger van het Nederlandstalige vrolijke lied. Hans Dievenbach is eigenaar van autobedrijf VAS in Den Dolder.
Ergens in augustus 2020 bespraken ze de gevolgen van de coronacrisis. Alle optredens die Kees had staan werden geannuleerd. Het gevolg was dat hij veel thuis zat. Omdat Kees iemand is die altijd wel iets om handen moet hebben, kwam hij met het idee om kerstbomen te gaan verkopen met een bijdrage voor een goed doel. Hans en Monique zagen dat helemaal zitten en Hans gaf aan dat hij wel ruimte had bij zijn autobedrijf om de kerstbomen op te slaan en te verkopen.
Wie had toen durven denken dat er eind 2021 niet veel veranderd is en we allemaal nog steeds te maken krijgen met teleurstellingen, afzeggingen en beperkingen.

Op het terrein aan de Fornheselaan 150 wordt een soort boomgaard neergezet. Kees, Monique en Hans vinden het belangrijk om een gezellige sfeer neer te zetten, een kerstboom kopen is immers een mooie traditie. Alle bomen worden uitgestald, zo kan de bezoeker de bomen goed rondom bekijken, terwijl de kinderen tussen de bomen verstoppertje spelen. De vuurton en kerstmuziek maken de sfeer compleet.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met elk budget: er zijn al kerstbomen vanaf 10 euro. Openingstijden: vanaf 1 tot en met 24 december alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur.

Kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum aan de Heidelberglaan in Utrecht is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Zij zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen.
In Nederland overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan de ziekte. In het Prinses Máxima Centrum worden alle kinderen die kanker krijgen behandeld. Hier komt specialistische zorg en -research bij elkaar. Met maar één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.
Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum.
Nauwe samenwerking tussen zorg en research moet leiden tot meer genezing van kinderen met kanker, met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie