Het geld dat de familie Kuijten inzamelde komt de komende vijf jaar geleidelijk vrij.
Het geld dat de familie Kuijten inzamelde komt de komende vijf jaar geleidelijk vrij. Foto: Mel Boas

10.000 euro voor Hospice

7 december 2021 om 17:53 Overig

Raymond Kuijten overhandigde donderdag 2 december namens zijn familie een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Ans Pereboom, bestuurslid van hospice Heuvelrug aan de Arnhemse Bovenweg 80, in bijzijn van Michèl Schilders, bestuursvoorzitter en leidinggevende Wilma Verkerk.

door Dees Wilgehof-Sodaar

Zeist - Kuijten: ,,Ik wilde een tuinfeest geven voor mijn vijftigste verjaardag en vroeg me af: wat zou ik als cadeau willen? Maar ik ben een gelukkig mens en heb alles wat ik nodig heb.” Daarom vroeg hij zijn gasten om een donatie voor het hospice. ,,Mijn overleden vader is in de jaren ‘90 betrokken geweest bij de oprichting van het hospice en was jarenlang voorzitter van het bestuur. Het is een mooi bruggetje naar hem en ik sta achter het doel van het hospice.”
,,Ik denk dat iedereen het verdient om waardig te mogen sterven en dat is door privéomstandigheden niet altijd mogelijk in huiselijke kring”, gaat hij verder. ,,Ik vind het mooi dat dat extern gecreëerd kan worden en dat mensen in de laatste levensfase hun verhaal kwijt kunnen, dat er anderen zijn die hen die extra aandacht geven, een luisterend oor bieden of koken.”
Hij spreekt daarom ook veel bewondering uit voor de vrijwilligers die zich daarvoor inzetten: ,,De vrijwilligers cijferen zichzelf weg voor hun medemens, die ze niet eens kennen, en nemen de taak op zich om er in een moeilijke fase voor anderen te zijn.”
Voor het hospice is deze gulle gift zeer welkom, vertelt Wilma Verkerk: ,,Het hospice heeft de wens om te verhuizen naar een locatie op de begane grond, zodat we bijvoorbeeld tuintjes kunnen aanleggen voor onze gasten. We willen graag een huiselijke sfeer creëren en daarin de natuur een belangrijke plek geven.” Ook het kunnen aanbieden van nieuwe technologische snufjes staan op het verlanglijstje vertelt ze: ,,Wanneer onze gasten vanuit bed de gordijnen of verlichting op hun kamer kunnen bedienen houden ze zo lang mogelijk de eigen regie. Dat biedt comfort.”

Een deel van het bedrag dat de familie Kuijten inzamelde komt de komende vijf jaar geleidelijk vrij om deze wensen mede mogelijk te maken. Wilt u ook donateur worden van de Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug? Kijk dan op website  www.hospice-heuvelrug.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie