De groepsprijs Maatschappelijk was voor de Algemene Senioren Vereniging Zeist. V.l.n.r. Janny van Werkhoven, Karolijn Burgman, met bloemen Marieke van Gemeren, Maartje Simons van de Vrijwilligerscentrale Zeist, Han Willems en Lia van Dijk.
De groepsprijs Maatschappelijk was voor de Algemene Senioren Vereniging Zeist. V.l.n.r. Janny van Werkhoven, Karolijn Burgman, met bloemen Marieke van Gemeren, Maartje Simons van de Vrijwilligerscentrale Zeist, Han Willems en Lia van Dijk. Foto: Erik Kottier

Winnaars thuis verrast met Zeister Vrijwilligersprijs

8 december 2021 om 14:53 Overig

De winnaars van de Zeister Vrijwilligersprijzen zijn op dinsdag 7 december, de dag van de vrijwilliger, thuis verrast met hun prijs. De uitreiking van deze waarderingsprijzen stond gepland in Hotel restaurant Figi maar kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. De organisatie dacht de plannen om en maakte er een klein feestje van bij de winnaars voor de deur. Met een mooie bos bloemen, cheque, tegel en een videoboodschap van wethouder Marcel Fluitman verschenen overal lachende gezichten.

Zeist - En de winnaars zijn... De individuele prijs is gegaan naar Jolanda Eenhoorn, zij kreeg 42% van de stemmen. De jury over haar inzet: ,,De organisatie waar Jolanda Eenhoorn als vrijwilligster werkt, Kringloop Zeist, is van grote betekenis voor de kwetsbaren in de samenleving. De verpersoonlijking hiervan is terug te vinden bij Jolanda.”
De Groepsprijs cultuur is gegaan naar Polyhymnia, zij kregen 39% van de stemmen. De jury: ,,In het feit dat dit theatergezelschap als winnaar uit de bus is gekomen binnen de categorie ‘Cultuur’ zien wij een direct relatie met het lange bestaansrecht van Polyhymnia. Wij zien het winnen van de Zeister Vrijwilligersprijs 2021 als de bekroning van zoveel jaren van inzet van alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie.”

De groepsprijs Maatschappelijk is gegaan naar de Algemene Senioren Vereniging Zeist. Zij kregen 51% van de stemmen. De jury: ,,ASZ heeft in no time heel veel mensen weten te mobiliseren en leden aan zich te binden. Dat is ongelofelijk. De organisatie zoekt verbinding met allerlei partijen in de gemeente Zeist en biedt een breed scala aan activiteiten op thema’s aan. Toneel, poëzie, dansen, noem maar op. Deze club is een kei gebleken in het creëren van laagdrempelige ontmoetingen, allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers, en dat verdient een prijs.”
De groepsprijs Zorg en Welzijn is gegaan naar 75+ Huisbezoekproject. Zij kregen 52% van de stemmen. De jury: ,,Het project Huisbezoek 75+ is ontstaan in coronatijd en heeft als doel vrijwilligers te verbinden met eenzame ouderen. De vrijwilligers die bij dit project zijn betrokken zijn gedreven vanuit het iets willen betekenen voor de ander. Zij hebben een heel belangrijke signaleringsfunctie. Wat de jury met name aanspreekt bij deze winnaar is de aanpak: het is maatwerk. Een op een wordt bekeken wat de ander nodig heeft om hem of haar uit sociaal isolement te halen.“

Namens de drie organiserende partijen: het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn, de Van Tellingen - Pul stichting en de Vrijwilligerscentrale Zeist, worden naast de winnaars alle vrijwilligers nogmaals bedankt voor hun inzet in de gemeente Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie