Een mooie compositie in een Zeister setting.
Een mooie compositie in een Zeister setting. Foto: Nicolet Jager

Nicolet Jager wint fotowedstrijd Orange the World

Overig

De gemeente Zeist heeft dit jaar weer actief meegedaan aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Net als eerdere jaren was een aantal gebouwen oranje verlicht. Daarnaast is er voor het eerst - in samenwerking met Soroptimistclub Zeist - een fotowedstrijd georganiseerd.

Zeist - Het thema van dit jaar was Preventie. Dat sloot mooi aan bij het manifest Safe Streets, dat door de gemeente Zeist al is ondertekend. 

De jury - bestaande uit Mel Boas, ook fotograaf van deze krant,  Ans Pereboom, raadslid gemeente Zeist en Miriam Oude Wolbers en Marion Meijs van Soroptimistclub Zeist - was positief verrast door de variatie in de inzendingen en waardeert de moeite die de inzenders hebben gedaan om een bijzondere foto te maken. De juryleden hebben alle inzendingen uitgebreid bekeken en besproken en unaniem de winnaar gekozen.

Nicolet Jager wint met haar creatieve foto, waar het thema ‘Orange the world’ met een mooie compositie in een Zeister setting naar voren komt. De winnaar heeft écht gekeken en op originele wijze vastgelegd hoe het oranje verlichte stadhuis wordt gereflecteerd in de sculptuur van Ronald Westerhuis. ‘Reflectie’ sluit goed aan bij het thema ‘geweld tegen vrouwen en meisjes’. Nicolet wint een restaurantbon en haar foto wordt vanaf 24 januari een aantal weken geëxposeerd in de hal van het Gemeentehuis.

De door ‘Klas in de Moskee’ ingezonden foto van de NT2 taalgroep van NL Training krijgt een eervolle vermelding voor het aangrijpen van de wedstrijd om het thema ‘geweld’ in de klas te bespreken. In het kader van cultuur (een van de thema’s uit het lesboek) is Orange the World toegelicht en heeft de groep aandacht besteed aan veiligheid in de stad/in het dorp en hoe de gemeente Zeist daar aandacht aan besteedt.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 1 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 20 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren