Lenthe Visser mocht de tunnel helpen openen.
Lenthe Visser mocht de tunnel helpen openen. Mel Boas

Mijnhardt-tunnel feestelijk geopend

Overig

De nieuwe tunnel onder het kruispunt Utrechtseweg / De Dreef in Zeist heet de Mijnhardt-tunnel. De naam van de nieuwe fietstunnel kreeg de meeste stemmen. De tunnel werd donderdagmiddag feestelijk onthuld.

Zeist - De tunnel is vernoemd naar Andries Mijnhardt (1878 – 1973). Hij bouwde in 1916 een fabriek voor farmaceutische producten - denk aan Purol, de lippenzalf - aan de Utrechtseweg, vlakbij de kruising. 

In de nieuwe fietstunnel hangt een kunstwerk van de Zeister kunstenares Toos van Poppel. Ze gebruikte de Stichtse Lustwarande als inspiratiebron voor een wandkunstwerk van 270 vierkante meter groot.

Met de opening van de tunnel zijn de werkzaamheden aan de kruising tussen de Utrechtseweg, Kromme-Rijnlaan en De Dreef afgerond. Daarmee zou de toenemende verkeersdruk zonder problemen opgevangen kunnen worden.

Het meisje op de foto is Lenthe Visser, 9 jaar oud. Zij was met haar familie een van de bedenkers van de naam Mijnhardt-tunnel en mocht de tunnel helpen openen. Als dank kreeg zij het sjabloon waarmee de naam op de tunnel is gespoten. 

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 1 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 20 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren