Carlo Fiscalini
Carlo Fiscalini NDZ

Leden NDZ willen nieuwe lijsttrekker

5 jan, 22:39 Overig

Zeist - Jan Bredius vervangt Carlo Fiscalini als lijsttrekker van NieuwDemocratisch Zeist (NDZ). Dat hebben de leden van de partij besloten op een ingelaste vergadering. Fiscalini blijft in de gemeenteraad voor de lokale partij en hij blijft op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan.

Fiscalini heeft met de fractie afgesproken dat hij niet op dit besluit zal reageren. Wel vindt hij het jammer dat er zoveel commotie is ontstaan na zijn achteraf ‘’wellicht verkeerd begrepen kerstwens’’ in een advertentie van de gemeente Zeist, in De Nieuwsbode van 15 december. ,,Die kerstgedachte met de oproep de slachtoffers van de maatregelen te gedenken in de meest ruime zin -op z’n breedst- die leeft nog steeds. Het gaat over iedereen die geleden heeft en nog steeds lijdt onder alle maatregelen die zijn genomen in de coronapandemie. Mensen die zijn overleden, langdurig ziek zijn, lijden onder bijwerkingen van de vaccins, ondernemers die failliet zijn gegaan of economische schade hebben. Dat is mijn persoonlijke mening.’’

Bredius is volgens bestuursvoorzitter Gerard Poolman met grote meerderheid van stemmen gekozen tijdens de extra ledenvergadering op woensdag 5 januari. Volgens Poolman had Fiscalini ten onrechte zijn privémening gegeven in de bewuste advertentie. ,,Het lijkt ons voor de fractie beter om met een nieuw iemand de verkiezingen in te gaan. Het verkiezingsprogramma is niet veranderd’’, zegt Poolman.

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 12 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 14 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 20 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 20 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 22 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55