Aanleg van glasvezel.
Aanleg van glasvezel. Foto: I. Horn

Dorpskernen in Zeist aangesloten op glasvezel

Overig

De dorpskernen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide in de gemeente Zeist krijgen glasvezel van Glaspoort. Glaspoort is voornemens hier circa 4500 aansluitingen te realiseren.

Zeist - De bewoners zijn deze week per brief geïnformeerd. Het project zit nog in de voorbereidende fase. De eerste huishoudens zullen nog dit jaar worden aangesloten.

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen bewoners terecht bij een van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels twintig serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Glaspoort wil de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren