Opladen van een Renault ZOE.
Opladen van een Renault ZOE. SSR-Z

Vijf nieuwe elektrische deelauto’s voor Zeist

Overig

Het jaar begint goed voor autodelend Zeist: per 1 februari komen vijf nieuwe auto’s beschikbaar: vier Renault ZOE’s en een Renault Twingo, volledig elektrisch natuurlijk. Twee auto’s komen in Vollenhove/Pedagogenbuurt en een in Den Dolder, Austerlitz en het centrum (Kerkweg en Slotlaan). De auto voor de Slotlaan is ook geschikt voor nieuwe autodelers uit het Wilhelminapark en het centrum/Transvaalbuurt.

ZEIST - De ervaringen van enkele autodelers: ,,Wij vinden het autodelen geweldig tot nu toe. De auto rijdt lekker, makkelijk in gebruik via de app, en als je hem niet gebruikt heb je er geen omkijken naar en dat geeft een vrij gevoel. En dat alles tegen een scherpe prijs, als je het vergelijkt met andere deelautoprojecten.”
,,Wij zijn mee gaan doen omdat onze tweede auto zo veel stil stond. Dat kost wel geld. Voor veel minder kunnen we nu rijden wanneer we willen. We rijden dan ook nog in een hele moderne en luxe auto en nog duurzaam ook. De tweede auto hebben we dus weggedaan en nu besparen we meer dan 2000 euro per jaar. “

Bij deze vijf nieuwe auto’s blijft het niet. Zodra de leveringen dat toelaten, zal er bijvoorbeeld een elektrische transportbus in het centrum komen. Handig voor ondernemers, een kleine verhuizing, de bouwmarkt of het halen van meubels. Binnenkort is er ook uitbreiding met een grote familieauto, de KIA EV6, en Peugeot e-208.

PROEFRITMIDDAG

Wil je ook eens rijden in de Renault ZOE, Twingo of een Leaf? Kom zaterdag 12 februari tussen 14.00 en 16.00 uur naar het Jan Ligthartplein (Pedagogenbuurt/Vollenhove) voor een kennismaking en proefrit (met mondkapje).
Aanmelden is niet verplicht, wordt wel op prijs gesteld via contact@samenslimrijden-zeist.nl.
Meer informatie over de deelauto’s en kosten op https://samenslimrijden-zeist.nl

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 22 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren