De officiële overdracht door directeur René Kouveld van Kouveld Klimaatbeheersing (r)
aan de voorzitter van het Zeister Mannenkoor – Torenlaan Theater, Koos van Gemeren.
De officiële overdracht door directeur René Kouveld van Kouveld Klimaatbeheersing (r) aan de voorzitter van het Zeister Mannenkoor – Torenlaan Theater, Koos van Gemeren. Eigen foto

Nieuwe ventilatie voor het Torenlaan Theater

22 januari 2022 om 12:34 Overig

ZEIST Op vrijdag 21 januari 2022 is een geavanceerd nieuw luchtbehandelingssysteem overgedragen door de fa. Kouveld Klimaatbeheersing aan het bestuur van het Zeister Mannenkoor, eigenaar van het Torenlaan Theater.

Dit theater werd tot het uitbreken van corona dagelijks gebruikt voor de repetities van het Zeister Mannenkoor, van andere koren, voor culturele activiteiten en voor concerten van klassiek, jazz tot folk, Vertelcafé en de vele activiteiten van de Algemene Seniorenvereniging Zeist.

Gaandeweg de coronapandemie werd het belang van voldoende luchtverversing steeds duidelijker. Reden voor het bestuur van de vereniging Zeister Mannenkoor om een nieuw ventilatiesysteem aan te schaffen als beste optie voor verse lucht en bescherming tegen virussen van bezoekers en gebruikers van het Torenlaan Theater.  

In bijna 2 maanden tijd is in 2021 het volledige investeringsbedrag opgehaald nodig voor een zeer hoogwaardig energiezuinig ventilatiesysteem. Dit dankzij donaties van het Nationaal Kickstart Cultuurfonds, de gemeente Zeist, het KF Heinfonds, het VSB-fonds (prov. Flevoland-Utrecht-Noord-Holland), de provincie Utrecht, de Van Veenendaal-Bot Stichting en het Elise Mathilde fonds en giften c.q. obligaties van particulieren, zoals leden van het Zeister Mannenkoor, gebruikers en huurders van het Torenlaan Theater, leden van de Algemene Seniorenvereniging Zeist en andere betrokkenen.

In september 2021 kreeg de fa. Kouveld Klimaatbeheersing de opdracht voor de installatie van het nieuwe ventilatiesysteem in zowel de grote als in de kleine theaterzaal. Bijgestaan door enkele vrijwilligers van het Torenlaan Theater.

Eind december 2021 kon het systeem proefdraaien met uitstekend resultaat!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie