Wethouder Catsburg wil dat de partijen met elkaar in gesprek gaan.
Wethouder Catsburg wil dat de partijen met elkaar in gesprek gaan. Willem Jan Ritman

Afsluiten viaduct verdeelt inwoners Huis ter Heide

23 januari 2022 om 18:23 Overig

ZEIST Bewoners in de directe omgeving zijn voor afsluiten van het viaduct over de A28 voor snelverkeer omdat ze de drukte en het sluipverkeer beu zijn. 

Inwoners die er wat verder vanaf wonen zijn tegen omdat er omgereden moet worden. Afsluiting van het viaduct Huis ter Heideweg leidt jaarlijks tot wel 200.000 extra autokilometers, stellen ze. 

De gemeente stelt de afsluiting van het viaduct voor in het raadsvoorstel Uitwerkingsplan Huis ter Heide Zuid. Dat plan moet de bouw van 72 woningen tegenover sportpark Dijnselburg mogelijk maken. De Blanckenhagenweg, die langs de autoboulevard loopt, wordt in die plannen doorgetrokken tot in het dorp. De gemeente verwacht dat het sluipverkeer door Huis ter Heide dan enorm afneemt. 

Buurt - en Belangenvereniging (BBV) Huis ter Heide is tegenstander van afsluiten van het viaduct en volgens de vereniging is  87 procent van de inwoners van het dorp dat ook. Ze staat daarmee recht tegenover het Comité Korte Poot Veilig, dat opkomt voor de bewoners in de directe omgeving van het viaduct. Dat comité wil juist wél afsluiting. 

Tijdens het debat op 9 december over dit plan heeft de raad aan verantwoordelijk wethouder Catsburg (ChristenUnie/SGP) gevraagd om met de bewoners in gesprek te gaan. Het Comité Korte Poot Veilig wil dat best, maar wil het gesprek over de verkeersvarianten niet over doen, omdat het dan nog langer duurt voor er iets aan de ,,huidige onhoudbare situatie’’ gedaan wordt. Op 3 februari is er voor de gemeenteraad een extra informatieavond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie