Beuken bij Slot Zeist.
Beuken bij Slot Zeist. Foto: Marieke Thunnissen

Zeist wint twee awards bij de Groene Stad Challenge

25 januari 2022 om 13:01 Overig

De gemeente Zeist is in de prijzen gevallen bij de Groene Stad Challenge 2021, initiatief van Sweco, Husqvarna en NL Greenlabel. 

Zeist - Van de ruim honderd gemeenten die zich het afgelopen jaar hebben laten analyseren op de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom, is het Zeist die het hoogste percentage bomen heeft in de bebouwde kern. Huis ter Heide is op de tweede plek geëindigd als groenste dorp van Nederland. Wethouder Wouter Catsburg nam de awards dinsdag tijdens een livestream - gepresenteerd door Harm Edens - in ontvangst.

Het gemiddelde percentage bomendichtheid van de geanalyseerde plaatsen in Nederland is 16 procent. Zeist scoort ver boven dit gemiddelde: met een percentage van 35 procent bomendichtheid in de bebouwde kern eindigt Zeist op de eerste plek. Daarnaast is Huis ter Heide van de 384 geanalyseerde dorpen het tweede groenste dorp van Nederland.

Wethouder Wouter Catsburg is trots op de twee prijzen: ,,Vergroening is heel belangrijk voor ons. De groene gemeente die we zijn, willen wij ook blijven. Deze twee awards geven waardering voor de inzet die we hierop leveren. En dat doen wij niet alleen, juist ook dankzij onze inwoners hebben wij deze prijzen gewonnen. Daar ben ik heel trots op. Het rapport geeft ook inzicht op welke punten we kunnen verbeteren, want de komende jaren blijven we ons volop inzetten op het vergroenen van onze gemeente.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie